Atlas organiseert samen met MHI Vestas de Wind Experience Days

14-03-2019 Member news

Atlas organiseert samen met MHI Vestas de Wind Experience Days

Het zijn gouden tijden voor jonge technici. De banen liggen voor het uitzoeken, en zeker ook in de windindustrie. Wegens de enorme groei van deze duurzame industrie in Nederland en het daarbij komende tekort aan technisch personeel, organiseert Atlas Professionals de Wind Experience Days. Atlas zal samen met MHI Vestas Offshore Wind en De Oude Bibliotheek uit Delft technische afstudeerders en professionals informeren en enthousiasmeren over werken in deze uitdagende industrie.

Kennisdeling
Al meer dan 12 jaar heeft Atlas Professionals ervaring in het leveren van personeel aan offshore en onshore windparken. De kennis die Atlas heeft opgebouwd gedurende de jaren willen zij graag samen met haar partners delen met studenten en professionals tijdens de Wind Experience Days: een middag met een afwisselend programma over de kansen die de windindustrie biedt. Immers, de windindustrie is letterlijk altijd in beweging. Het is een uitdagende, duurzame sector die veel carrièremogelijkheden biedt.

Joost Pellis, Strategic Manager Renewables bij Atlas Professionals: “Het delen van kennis met de industrie en professionals vinden we heel erg belangrijk. Daarom werken we ook nauw samen met scholen en instanties uit de windindustrie om altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de industrie. Met de organisatie van de Wind Experience Days proberen we via kennisdeling professionals te inspireren en te informeren om te komen werken in deze veelbelovende sector met mooie toekomstperspectieven.”

Globale industrie, lokale partners
De eerste Wind Experience Day zal gehouden worden op donderdag 28 maart in IJmuiden. Deze middag zal bestaan uit een interactief programma waarbij twee belangrijke partners van Atlas, De Oude Bibliotheek (DOB) uit Delft en MHI Vestas Offshore Wind uit IJmuiden, ook nauw betrokken zijn.

MHI Vestas zal een presentatie geven over het bedrijf, de windprojecten waaraan zij momenteel werken, de ontwikkelingen in de industrie en carrièremogelijkheden. Daarnaast zullen zij een HSE coördinator aan het woord laten om de aanwezigen te infomeren hoe je veilig kunt werken in de wind.

De Oude Bibliotheek zal deze middag informeren over het offshore energy trainingsprogramma dat zij aanbieden voor beginners en gevorderden. Verder nemen ze een Rotor Game mee waarin je je eigen rotor kunt bouwen en testen. Daarnaast laat DOB ook het ‘Wake effect’ zien, waarbij je kunt ervaren wat de invloed van wind turbines op elkaar is.

Hendrik Goos, DOB: “We vinden het leuk om in contact te zijn met technische professionals. Wij dragen daarbij graag een steentje bij aan de Wind Experience Days van Atlas Professionals om professionals die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière te informeren over de mogelijkheden die de windindustrie biedt.”

Wind Experience Days
De Wind Experience Days biedt je op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om in contact te komen met bedrijven uit de windindustrie. Daarnaast kun je via een VR bril ervaren hoe het is om in een windturbine te klimmen, van professionals uit de industrie horen hoe het nu echt is om te werken op hoogte aan een turbine en een CV check doen om te kijken welke kansen er voor jou liggen in de wind industrie.

Meld je aan!
Ben je een technische professional met of zonder ervaring in de wind of een student (MBO 3 of 4) met een studie in Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechniek of Mechatronica? Meld je dan nu aan!

Wind Experience Days – IJmuiden
Datum: 28 maart 2019
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: IJmuiden, Felison Terminal
Meld je aan: https://pages.atlasprofessionals.com/windexperiencedays

Informatie
Heb je vragen over werken in de wind of over de Wind Experience Days, laat het ons gerust weten via ons kantoor in Vlissingen: +31 118 22 54 66 of stuur een email naar vlissingen@atlasprofessionals.com