IVM neemt belang in LearnHero

09-04-2020 Member news

Omdat wij geloven in de kracht van online leren, heeft IVM een belang genomen in LearnHero B.V.

IVM maakt werk veilig en LearnHero maakt leren leuk. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze opdrachtgevers ondersteunen met nog meer online leeroplossingen.

Over LearnHero
LearnHero maakt met slimme digitale leeroplossingen “leren” leuker en effectiever. Zo leveren zij een volledig dienstenpakket voor het maken van e-learning en hebben zij het Hero leerconcept bedacht. Met het Hero leerconcept kunnen organisaties eenvoudig en snel een eigen online Academy opzetten met vak- en functiegerichte trainingen.

LearnHero werkt samen met bedrijven als Coca-Cola, Burger King en Landal GreenParks. Ze zijn er niet alleen voor bedrijven, maar ook voor verenigingen, branches of leden-organisaties. Succesvolle eigen creaties zijn de labels HorecaHero, SafetyHero en RecreatieHero. Meer informatie leest u op hun website.

Over IVM
Het Instituut voor Veiligheid & Milieu B.V. (IVM) is specialist op het gebied van arbeidsveiligheid, brandveiligheid, BHV en crisismanagement. Jaarlijks nemen meer dan 30.000 cursisten deel aan één van de veiligheidstrainingen van IVM. Een deskundige en betrouwbare partner, met ruim 100 medewerkers en meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van veiligheidstrainingen, detacheren veiligheidspersoneel, risicoadvisering en calamiteitenbeheersing.

De afgelopen jaren ontwikkelde IVM een breed pakket aan online veiligheidstrainingen. Daarbij is fors geïnvesteerd in het digitaliseren van de cursusadministratie en het beschikbaar stellen van online cursist- en klantportalen. Hiermee heeft IVM een vooruitstrevende positie in de trainingsmarkt ingenomen. E-learning wordt ingezet als alternatief voor theoretische klassikale trainingen en als aanvulling op praktijktrainingen (blended learning). Zo kunnen werkgevers verlet beperken, uniformiteit in kennisoverdracht garanderen en eenvoudig blended leertrajecten aanbieden.

Dankzij de samenwerking met LearnHero kunnen we nu nog meer online leeroplossingen verzorgen.

Inhoud van de samenwerking
LearnHero blijft los van IVM opereren. De oprichters en medeaandeelhouders Raoul te Niet en Jochem Verheul nemen de dagelijkse bedrijfsvoering van LearnHero voor hun rekening. IVM blijft haar eigen e-learning gebruiken en onderhouden. Natuurlijk zoeken beide organisaties de samenwerking actief op.

De onderwijskundige ervaring binnen IVM en de brede ervaring in het verzorgen van praktische veiligheidsopleidingen zijn van toegevoegde waarde voor LearnHero. Het Learn Management System (LMS), de succesvolle HERO formule en de online maatwerkervaring van LearnHero, zijn van toegevoegde waarde voor de klanten van IVM.

IVM klantportaal of een eigen bedrijfsacademie
IVM heeft een eigen LMS, het IVM klantportaal. Hierin kan ons complete aanbod aan veiligheidstrainingen gevolgd worden. Wilt u naast veiligheidstrainingen ook andere trainingen aanbieden in een LMS? Of wilt u een LMS met de identiteit van uw bedrijf?

Dankzij de samenwerking met LearnHero kunnen klanten van IVM snel en betaalbaar over een compleet eigen online bedrijfsacademie beschikken. In deze bedrijfsacademie kunnen bedrijven zelf leerpaden creëren en koppelen aan functies, afdelingen en/of personen. Daarnaast is de geldigheid van certificaten en alle overige leeractiviteiten van het bedrijf eenvoudig te organiseren en bij te houden.

Breder aanbod maatwerk leeroplossingen
Met LearnHero als maatwerkpartner kunnen wij onze klanten nu nog meer opties bieden op het gebied van maatwerk leeroplossingen. De geïntegreerde ontwikkeltool in het LMS maakt het mogelijk om processchema’s, werkinstructies en toolboxen eenvoudig om te zetten naar korte interactieve microlearnings.

Zo kunnen we ook onze detacheringsklanten breder bedienen met het maken van effectieve poortinstructies, online toolboxen en microlearnings speciaal voor turnarounds.

Het team van LearnHero kan eenvoudig ondersteunen bij het maken van e-learnings. Of het nu gaat om het maken van illustraties, inzetten van grafische vormgeving, ontwikkelen van video’s of het opzetten van een compleet intern leerplatform, LearnHero heeft de juiste middelen. Want waar IVM zich volledig richt op veilig werken (arbeidsveiligheid), ondersteunt LearnHero de totale interne leerbehoefte binnen bedrijven en organisaties.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze samenwerking?

Neem contact op met Marius Veenvliet van IVM: 06-51 32 60 28 of m.veenvliet@werkveilig.nl

Of met Jochem Verheul van LearnHero: 06-14 86 24 69 of jochem@learnhero.nl