Masterclass: Greenify the North Sea tijdens Europort

20-10-2021 IRO news

Masterclass: Greenify the North Sea tijdens Europort

Tijdens de Europort in Ahoy Rotterdam zal op woensdag 3 november een masterclass: ‘Greenify The North Sea’ gehouden worden. Dit is een vervolg van eerdere bijeenkomsten over de vergroening van de Noordzee. De onderwerpen zijn vooral interessant voor bedrijven, beleidsmakers en geïnteresseerden in de scheepvaart, deltatechnologie en energie productie. Mede naar aanleiding van de eerdere workshops is een rapport opgemaakt over de verschillende trajecten binnen de verduurzaming. Dit rapport heet: ‘De energietransitie voor de Topsector Water & Maritiem’ en is online in het Nederlands te lezen.

Hoofdthema’s
Naar aanleiding van de eerdere kennissessies zijn focus gebieden gedefinieerd.Deze zijn geclusterd tot 3 iconen:
i. Klimaatneutraal bouwen, varen en onderhouden
ii. Multifunctioneel gebruik Noordzee
iii. Vergroenen van energieproductie

Sprekers
Tijdens de masterclass zullen een viertal sprekers in gesprek met het publiek verder uitweiden over toekomstperspectief. Het algemene speelveld zal worden toegelicht door Meindert van Genderen van Marstrat. Vervolgens zal elk icoon toegelicht worden door een expert.

Aanmelden
De masterclass kan niet online gevolgd worden. We ontmoeten je graag op 3 november van 15:00 – 16:30u in hal 4 in de Innovation Stage. U kunt zich hier aanmelden. De organisatie van de Europort kan het niet beter omschrijven: “We invite you to be part of the journey of the maritime transition; to explore the power of technology and transparency. We invite you to engineer, build and maintain sustainable (relation)ships. TOGETHER, TODAY, TOMORROW.”