Terugblik OTC 2023

16-05-2023 IRO news

Terugblik OTC 2023

Van 1-5 mei was de Nederlandse offshore community weer in Houston voor de jaarlijkse Offshore Technology Conference. Hoewel het Nederlands paviljoen met 738 m2 iets kleiner was dan vorig jaar, was de beurs met 31.000 unieke bezoekers uit 104 landen 30% beter bezocht dan vorig jaar, toen we vlak na de Covid-periode zaten.

Een kwart van de conferentie ging over offshore wind, renewables, carbon capture en de energietransitie. Dit was op de beursvloer nog beperkt zichtbaar met een energy transition pavilion, een offshore wind lounge en visuals bij enkele exposanten.

Wij kregen positieve reacties op de nieuwe NL branding; het paviljoen was heel herkenbaar en viel goed op. De NL Energy Transition Lounge was alle dagen een bruisend middelpunt van het paviljoen.

Het Hatenboer-Water bottle filling station was weer een groot succes en heeft 726 plastic flesjes bespaard.

De traditionele netwerkreceptie op maandagavond in het prachtige Museum of Fine Arts was druk bezocht. Met 200 gasten was het ‘volle bak’. Altijd weer bijzonder om zo’n mooie netwerk-energie te zien tussen de oude meesters. Bart van Bolhuis, hoofd Economische Zaken en Klimaatbeleid van de Nederlandse Ambassade in Washington, stelde in zijn speech dat de Nederlandse offshorebedrijven succesvol zijn, omdat ze goed samenwerken. Onze voorzitter Mark Heine haalde in zijn speech aan dat de energietransitie ook in de VS echt is opgepakt, met name offshore wind.

Op dinsdagochtend organiseerden wij samen met de Nederlandse ambassade een zeer interessante round-table over de ontwikkelingen van offshore wind en groene waterstof in de Golf van Mexico.

Op dit moment loopt de evaluatie onder de deelnemers nog. De eerste reacties zijn positief. We zullen een samenvatting met verbeterpunten met de OTC organisatie delen. Wij kijken weer uit naar volgend jaar, omdat het onze indruk is dat OTC de weg naar boven weer gevonden lijkt te hebben.

Fotogalerij

Bekijk hier de foto’s.