Royal Van Beest Group doet overname van Sling Supply International

03-10-2022 Member news

Royal Van Beest Group doet overname van Sling Supply International

De Royal Van Beest Group heeft Sling Supply International S.A. (‘Slingsintt’) uit Spanje overgenomen. Sling Supply International richt zich op ontwerp, productie, testen en certificeren van hijsoplossingen voor diverse sectoren.

Het grootste bedrijfsonderdeel is een ingenieurs- en productietak die gespecialiseerd is in de wereldwijde Windenergiesector. Sling Supply International heeft een sterke positie in deze branche opgebouwd door gereedschappen te ontwikkelen waarmee windturbine onderdelen zoals de gondel (nacelle), rotor, mast en bladen kunnen worden gehesen. Het ontwerp en de techniek achter dergelijke gereedschappen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met leidende fabrikanten van windturbines.

De overname draagt in belangrijke mate bij aan de missie van de Royal Van Beest Group om een leider te zijn in onderdelen voor verankering, ladingzekering en hijsen voor de onshore en offshore installatiemarkt. Sling Supply International zal een zelfstandig onderdeel binnen de Royal Van Beest Group zijn en zal worden geleid door Mikel López (R&D/Commercieel Directeur), Igor Rodríguez (Operationeel Directeur) en Eneritz Miranda Muxika (Financieel Directeur).

Hendrik Kok, CEO van de Royal Van Beest Group, licht toe: “Binnen de hijsbranche staat Sling Supply International bekend om haar uitmuntende service en kwaliteitsproducten. Met deze overname voegen we dan ook een juweel van een bedrijf toe aan de groep. We versterken hiermee onze positie in de windenergiesector; een markt met een enorm groeipotentieel.”

Pedro Garitaonandia, medeoprichter en CEO van Sling Supply International, voegt toe: “Van Beest en Slingsintt zijn vier decennia lang uitstekende partners geweest in de hoedanigheid van leverancier en distributeur. Ik ben ontzettend blij dat Slingsintt zijn groei voortzet als onderdeel van de groep en voorzie een glanzende toekomst voor de samengevoegde bedrijven.”