Thermo Electric Instrumentation vindt aansluiting bij Zweedse branchegenoot Pentronic

29-10-2018 Waddinxveen Member news

Op 25 oktober 2018 hebben de aandeelhouders van Thermo Electric Instrumentation B.V. de verkoop van de aandelen in Thermo Electric Instrumentation B.V. aan Pentronic AB bekend gemaakt. De verkoop is onderdeel van het strategische groeiplan van Thermo Electric Instrumentation, waarbij aansluiting is gezocht bij een branchegenoot met een complementaire geografische footprint en productenportfolio.

Grootaandeelhouder Foreman Capital heeft in nauw overleg met de directie eerder dit jaar besloten op zoek te gaan naar een nieuwe strategische eigenaar voor Thermo Electric Instrumentation, om het bedrijf in staat te stellen zich te richten op het uitvoeren van haar lange termijn groeistrategie. Met het aantreden van Pentronic als nieuwe aandeelhouder is aansluiting gevonden bij een strategische partij met een langetermijnvisie, die bekend is met de productportfolio van Thermo Electric Instrumentation en de industrie waarin ze opereert. De verkoop van Thermo Electric Instrumentation is een logische stap na de verzelfstandiging van het bedrijf eind 2013. In de tussentijd heeft het bedrijf zich gericht op verdere professionalisering en groei.

Pentronic, opgericht in 1965, is een producent van temperatuursensoren en aanverwante artikelen en is de marktleider in Scandinavië. Pentronic is sinds 2001 onderdeel van Indutrade AB, een Zweeds beursgenoteerd bedrijf met een portfolio van bedrijven actief in de verkoop van hightech producten en oplossingen. Indutrade heeft een langetermijnvisie gericht op acquisitieve groei met een focus op industriële productie- en handelsbedrijven.

Thermo Electric Instrumentation B.V. zal na de overname als zelfstandig bedrijf blijven opereren en volgende stappen zetten in de realisatie van haar groeipotentieel.