Uw bedrijf bij Senegalees-Nederlands seminar in Dakar over Maritieme Veiligheid & Offshore activiteiten?

15-02-2018 Dakar Member news

Uw bedrijf bij Senegalees-Nederlands seminar in Dakar over Maritieme Veiligheid & Offshore activiteiten?

Graag informeren wij u dat het Nederlandse Ministerie van Defensie en de Nederlandse Ambassade in Dakar in samenwerking met en met bijdragen van een aantal Senegalese partijen (Hassmar, de Port Autonome de Dakar, de Senegalese Marine, ANAM en mogelijk ook COS Petrogas en Petrosen) in april een seminar organiseren over maritieme veiligheid, met name in relatie tot de in Senegal gedane olie- en gasvondsten.

Het seminar wordt georganiseerd binnen de context van Flintlock 2018, maar heeft een civiel-militair karakter.
Naar alle waarschijnlijkheid zal het evenement op 19 april plaatsvinden in Dakar en een hele dag beslaan.
Qua locatie wordt er op dit moment gekeken naar de Senegalese Marinebasis. De dag bevat een demonstratie door Nederlandse en Senegalese (Flintlock) militairen en wordt afgesloten met een netwerkborrel op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur te Dakar, dhr. Theo Peters. Op dit moment wordt gesproken over 40 tot 60 Nederlandse en Senegalese deelnemers o.a. vanuit de sector en de Senegalese overheid.

De thematiek van de dag wordt op dit moment verder besproken en moet nog verder bepaald worden. Ideeën die door Senegal geopperd zijn (maar die dus nog niet vast staan) zijn praktische handvatten voor coördinatie, het vaststellen van indicatoren voor veiligheid in de haven, het raakvlak supply base olie & gas en maritieme veiligheid, impact van exploitatie op de visserij en op het milieu.
Het idee is om met high level sprekers vanuit beide landen te werken, zoals hoge functionarissen van de Marine, de Directeur van de Port Autonome de Dakar en vertegenwoordigers van het Nederlands bedrijfsleven/de Nederlandse havens.

19 april biedt Nederlandse bedrijven in de maritieme en offshore sector een mooie kans om hun kennis en kunde tentoon te spreiden en te delen en om de relatie met Senegal (verder) te versterken. Senegal is expliciet op zoek naar samenwerking met het Nederlands bedrijfsleven! Graag inventariseren wij vast welke Nederlandse bedrijven geïnteresseerd zouden zijn in een actieve (spreker of kleine sponsoring) of passieve (deelname) rol bij dit evenement.
Na 26 februari zullen wij tezamen met onze Senegalese medeorganisatoren bekijken wat het beste bij het seminar past en wie we wat aan kunnen bieden.

Wij kijken uit naar uw reactie!

Wendela Huisman
Deuxième Secrétaire
Ambassade du Royaume des Pays-Bas au Sénégal
T
+221 33 829 2132
M +221 77 740 69 95
F +221 33 821 70 84
E wendela.huisman@minbuza.nl

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/senegal
https://www.nederlandenu.nl/uw-land-en-nederland/senegal