Vacature: Senior PR & Communicatieadviseur

21-03-2022 IRO news

Vacature: Senior PR & Communicatieadviseur

Ben jij die enthousiaste en servicegerichte Senior PR & Communicatieadviseur, die weet hoe je een organisatie strategisch sterk presenteert en positioneert via verschillende communicatie kanalen? Ben jij proactief, resultaatgericht en krijg jij energie van netwerken? Houd je ervan om te werken binnen een internationale omgeving? Dan ben jij dé communicatieadviseur voor IRO!

Senior PR & Communicatieadviseur

(vaste baan, 32-40 uur per week, Rotterdam)

Wat ga je doen als Senior PR & Communicatieadviseur?

Als Senior PR & Communicatieadviseur ben jij verantwoordelijk voor de wijze waarop IRO zich presenteert in de (internationale) markt via verschillende communicatiekanalen. Je bent de regisseur van de optimale positionering van IRO’s leden en de offshore energy sector naar relevante stakeholders, in de brede setting van de energietransitie. Je ontwikkelt de communicatiestrategie en stelt het jaarplan op, en voert samen met de communicatieadviseur de daaruit voortvloeiende communicatietrajecten en -activiteiten uit. Je zorgt dat je goed op de hoogte bent en blijft van alle relevante ontwikkelingen in de markt. In deze rol is het van belang om gemakkelijk te kunnen schakelen tussen strategie en operatie, je vindt het daarom ook geen probleem om af en toe ook uitvoerend bezig te zijn.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van een communicatiestrategie inclusief communicatie (jaar)plan;
 • Vertegenwoordigen van de organisatie tijdens relevante netwerk- en andere bijeenkomsten;
 • Ondersteuning bij het ontwikkelen en bewaken van de IRO huisstijl, het opzetten van de nieuwsbrief, het jaarverslag, social media en website;
 • Gesprekspartner zijn namens IRO voor derde partijen zoals overheid, NGO’s, partners en pers.

Wie ben jij?

 • Je hebt een passie voor duurzaamheid en wil bijdragen aan een betere wereld;
 • Je bent communicatief zeer vaardig in zowel Nederlands als Engels (mondeling en schriftelijk);
 • Je hebt een commerciële drive, waarbij je jouw overtuigingskracht, zorgvuldigheid en sterke analytisch vermogen een grote rol laat spelen;
 • Je bent verbindend en houdt van netwerken en lobbyen;
 • Je bent een zelfstarter en vernieuwend, en je hebt ervaring in een coördinerende rol;
 • Een coöperatief persoon die zich laat kenmerken door creativiteit, gezonde nieuwsgierigheid én uiteraard leergierigheid;
 • Je bent flexibel in je werktijden, want het komt ook voor dat je aanwezig bent op beurzen, conferenties en relevante netwerk- en andere bijeenkomsten;
 • Bekendheid en affiniteit met de dynamiek van de offshore is een pré. Als je ook nog eens kennis van energietransitie hebt, dan ben jij de perfecte kandidaat.

 Wat neem je mee?

 • Hbo of wo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van een communicatiestrategie en bijbehorend communicatie (jaar)plan;
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring in het communicatievak met het ontwikkelen van strategieën en het schrijven en uitvoeren van communicatieplannen;
 • 5 tot 10 jaar relevante ervaring binnen de B2B / B2G sector.

Waar kom je te werken?

IRO is gevestigd in Rotterdam. Het team van IRO bestaat uit zeven collega’s: het directieteam, een business development manager, een assistent business development manager, een communicatieadviseur en een export en eventmanager. Samen met de Communicatieadviseur vorm jij binnen IRO het communicatieteam.

Over IRO

De Nederlandse offshore energie toeleveringsindustrie behoort tot de top 5 van de wereld. Als onafhankelijke, non-profit branchevereniging ondersteunt en behartigt het IRO team van 7 personen de belangen van onze ca. 400 aangesloten ledenbedrijven.

Onze inzet is gericht op het verder verbeteren van de toonaangevende positie die de leden innemen als belangrijke schakels in de offshore energie industrie. Een belangrijke doelstelling van IRO is onze leden zo optimaal mogelijk te ondersteunen in activiteiten die het potentieel zowel op de Noordzee als in de rest van de wereld kunnen benutten en vergroten. Goed relatiebeheer, zowel intern als extern, is hierbij van groot belang.

Het dienstenaanbod dat IRO haar leden biedt, varieert van het onderhouden van de relaties tussen overheid, NGO’s en andere partnerorganisaties tot het faciliteren van netwerkmogelijkheden binnen de IRO community tot deelname aan internationale handelsmissies en beurzen, evenals het delen van Business Intelligence en nieuwe technologieën.

Wat biedt IRO jou?

We bieden je een afwisselende en prettige (internationale) omgeving met betrokken collega’s. Een afwisselende, dynamische baan met ruimte voor een zelfstandige invulling.

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32-40 uur per week en daarna de intentie tot verlenging naar een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • Een salaris tussen de €4.000,- en €5.000,- euro bruto o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Een pensioenregeling;
 • 30 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Een telefoonvergoeding en gebruik van een laptop;
 • Reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer;
 • Uitdagende en gevarieerde werkzaamheden in een dynamisch werkveld met een groot netwerk;
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken (op dinsdag is er gezamenlijk werkoverleg op kantoor in Rotterdam).

Informatie en sollicitatieprocedure

De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door IRO uitbesteed aan OnlyHuman. Jellien Kiers en Annabelle Stadhouders zijn de verantwoordelijke consultants, Jellien is bereikbaar op nummer 06-382 87 519 of via jellien.kiers@onlyhuman.nl en Annabelle is bereikbaar op nummer 06-574 18 333 of via annabelle.stadhouders@onlyhuman.nl.

Wil je reageren? Solliciteer dan direct, of uiterlijk vóór donderdag 12 mei via de website van OnlyHuman www.onlyhuman.nl. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactie termijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Jellien of Annabelle voor meer informatie. Wij kijken uit naar je sollicitatie!