online versie

IRO Zomernieuws

11 juli 2024

Het IRO team wenst alle leden een mooie zomer toe! We hopen je vanaf september weer te kunnen ontmoeten op één van onze events! Lees hieronder meer daarover en natuurlijk ook nog andere interessante items.

Nieuws

IRO Inspiratie Event & nazomerborrel bij Critical Minds - 6 september

De perfecte aftrap na de zomer! Met dit geweldige evenement op 6 september bij Critical Minds zit je er na de zomervakantie weer meteen helemaal in en kun je vol inspiratie en energie de “2e helft van het zakelijke jaar spelen”.
Met keuze uit workshops en een nazomerborrel met verrassende elementen is dit een evenement dat IRO en Young IRO leden niet willen missen! Meld je hier snel aan!

Ledenbijeenkomsten na de zomer

Vrijdag 13 september

  • Update IRO-NMT fusie met aansluitend een informele borrel. Locatie nader te bepalen.

Woensdag 2 oktober

ONS 2024 Paneldiscussie + Nederlandse receptie - 26 augustus

Tijdens de ONS in Stavanger organiseert IRO op maandag 26 augustus samen met de Koninklijke Marine een paneldiscussie over seabed security, gevolgd door de Nederlandse netwerkreceptie. Dit vindt plaats aan boord van het marineschip HNLMS ‘Snellius’, dat dan in de haven van Stavanger zal liggen. Meld je hier aan.

Interessepeiling OTC, 5-8 mei 2025

Zoals ieder jaar, willen wij weer een Nederlands Paviljoen organiseren tijdens de Offshore Technology Conference (OTC) in Houston van 5-8 mei 2025. Om de grootte van het paviljoen te bepalen, willen wij een inventarisatie maken. Graag horen wij of u interesse heeft in deelname met een stand of andere manier. Reacties s.v.p. vóór 1 september sturen aan Jeroen Tresfon via j.tresfon@iro.nl. Uiteraard zijn de reacties niet bindend.

 

Meld je aan voor ADIPEC! 4-7 november

Met 184.000 bezoekers is de ADIPEC in Abu Dhabi veruit de beste en grootste energiebeurs ter wereld, met een belangrijk deel over decarbonisatie. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op het Paviljoen. Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

Terugblik Global Offshore Wind

Elk jaar is Global Offshore Wind een erg goede beurs en ook dit jaar werden de verwachtingen weer waargemaakt. Met 15 bedrijven op 72 m2 was het Nederlandse Paviljoen volledig gevuld. De reacties van de deelnemers waren enthousiast: “Een fijne, compacte beurs, waar alle grote partijen zijn en het makkelijk contacten te leggen is.” Kortom, een goed evenement voor de Nederlandse industrie. Bekijk hier de foto’s. In 2025 vindt GOW plaats in Londen op 17&18 juni waar ook weer een Nederlands paviljoen zal zijn.

NL Paviljoen Offshore Energy - korting voor IRO leden

Op 26 en 27 november 2024 vindt Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) weer plaats in RAI Amsterdam. IRO is supporting partner en NMT organiseert weer een NL Paviljoen. Oók IRO leden kunnen nu in het NL Paviljoen deelnemen voor het NMT ledentarief. Check hier voor meer info over het paviljoen en schrijf je in!

Terugblik LOL bijeenkomst bij Kersten: The future is curved!

Woensdag 26 juni waren wij op een zonovergoten dag te gast bij IRO lid Kersten voor een Leden Ontmoeten Ledenbijeenkomst. Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

Schrijf je nu in voor onze offshore energie cursussen na de zomer!

Kom jij of een collega die nieuw is in onze branche naar één van onze cursussen?

  • Offshore Energy: van fossiel naar duurzame energie (11 september)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (2 oktober)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Mocht je vragen hebben over deze cursussen, neem dan contact op met Barbara van Buchem.

Bouw nieuwe zeeschepen in Nederland zit in de lift

In 2023 zijn 34 zeeschepen opgeleverd. Dit staat gelijk aan een geschatte waarde van maar liefst €410 miljoen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2022. Aan het eind van 2023 stonden er 98 zeeschepen in het orderboek, met een totale waarde van ongeveer €1,5 miljard. Daarnaast bouwden de Nederlandse werven ook veel binnenvaartschepen en superjachten. Dit is te lezen in de Sectorjaarspecial die onlangs door NMT is gepresenteerd.

Netcongestie

Ons stroomnet raakt overbelast en dit is zeker voor 2030 niet opgelost. Welke gevolgen kan dit hebben voor jouw bedrijf en wat kun je doen? Het is belangrijk dat je op tijd maatregelen neemt. Of je nu een groot of kleinverbruiker bent. Wil je meer weten over netcongestie en wat je kunt doen? Ga naar ondernemen.nl/netcongestie voor meer informatie, oplossingsrichtingen en ervaringsverhalen van ondernemers.

Podcast Zeebenen

Hoe ziet de toekomst eruit op de Noordzee? Ontdek de Noordzee en hoe we mens, natuur en techniek in balans kunnen houden op het snelst veranderende stukje Nederland. In de nieuwe 8-delige podcastserie ‘Zeebenen’ geven Burgemeester van Jouw Noordzee Joris Koornneef en zijn ‘loco’ Eva den Boer de Noordzee een stem. Beluister hier de eerste afleveringen. Mag je niet missen!

Mensenwerk

Vera Terlouw is naval architect bij Allseas en is voorzitter van Young IRO. Met wisselende pen is Young IRO deze maanden columnist van de Maritiem Courant. Lees hier de inspirerende column van Vera: Mensenwerk.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren