45-jarig jubileum IRO gevierd

28-11-2016 Rotterdam

45-jarig jubileum IRO gevierd

Het programma kende de volgende hoogtepunten:

Paneldiscussie
Gespreksleider Roelof Hemmen zorgde voor een geanimeerde discussie tussen Marjan van Loon (CEO Shell Nederland) en Pieter van Oord (CEO Van Oord en voorzitter IRO), waarbij Marjan van Loon opkwam voor de belangen van de olie en gasindustrie, maar wel met een knipoog naar de windsector, en Pieter van Oord aangaf waarom hij met zijn bedrijf juist de windsector omarmt.
Meebewegen en innoveren luidt het advies van Marjan van Loon aan de Nederlandse toeleveranciers olie en gas.
 
HBO Offshore Design Contest
Ook deze keer was er weer een jongerenonderdeel op het IRO jubileum. IRO betrekt graag studenten die Offshore en/of Maritieme Techniek studeren bij onze industrie.
Het HBO Offshore Network is een initiatief van IRO met HBO opleidingen van de AVANS Hogeschool, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Maritiem Instituut Willem Barentsz en de Hogeschool Rotterdam.
Het HBO Offshore Network organiseerde twee weken geleden het jaarlijkse symposium voor de 7de keer bij AVANS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.
Er kwamen ongeveer 150 studenten van de hogescholen op het symposium bijeen en het thema van de Offshore Design Contest was dit jaar gericht op efficiëntie en duurzaamheid in de offshore industrie. De winnende teams mochten hun ontwerp presenteren op het 45 jarige jubileum van IRO. Zie onderstaande filmimpressie van het symposium.

Uitreiking IRO Award of Excellence 2016
Sinds 2006 wordt deze prijs elke 5 jaar uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de olie- en gasindustrie.
De 2016 editie van de IRO Award of Excellence werd door Edward Heerema (winnaar van 2011) uitgereikt aan Jan van der Tempel – de founder van Ampelmann.
In bijgaande inspirerende film wordt uitgelegd waarom hij deze Award meer dan verdiend heeft. Van harte Jan!

Naamswijziging IRO
Pieter van Oord maakte ’s avonds tijdens het galadiner bekend dat het IRO-bestuur in december definitief zal beslissen tot een statutenwijziging en de offshore renewable energy sector zal toevoegen aan haar profiel.