De maritieme jongerenambassadeurs 2019/2020

09-09-2019

De maritieme jongerenambassadeurs 2019/2020

Zaterdag 7 september zijn de drie nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2019/2020 bekendgemaakt. Aan boord van Loodsvaartuig de Polaris van het Loodswezen zijn Bas, Danique en Jesper bekroond tot de nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector. De YMR’s gaan zich nu een jaar lang onderdompelen in de maritieme topsector, met maar een doel voor ogen: Jongeren interesseren voor een opleiding en een baan binnen de maritieme wereld.

Na een kort welkomstwoord van verschillende sprekers van het Loodswezen, de voorzitter van het Communicatie Panel van NML en de Young Maritime Representatives van 2018/2019 was het tijd voor de bekendmaking. Rob Verkerk, voorzitter van Nederland Maritiem Land, mocht de winnende kandidaten blij maken met het goede nieuws. Uit een enthousiaste groep studenten zijn Bas, Danique en Jesper gekozen om een jaar lang de maritieme sector te promoten. Alle drie volgen ze een maritieme opleiding op mbo-, hbo- of universitair niveau. Rob Verkerk nam op dezelfde dag afscheid van de jongerenambassadeurs van het studiejaar 2018/2019. Op symbolische wijze werd door hen het stokje in de vorm van de vlog-camera aan de nieuwe YMR’s overhandigd. Bas, Danique en Jesper gaan hier een jaar lang hun maritieme ervaringen mee delen.

De YMR’s van 2018/2019 werden bedankt voor hun inzet tijdens het afgelopen studiejaar. Mick, Vera, Jesse en Marijn kijken terug op een mooi jaar als ambassadeur voor de maritieme sector, waarin ze veel gave evenementen en activiteiten hebben mogen doen en bezoeken. Ook hebben zij veel jongeren bereikt via social media op Facebook, Instagram en YouTube. Zelf merkten ze dat de  één op één gesprekken die zij met jongeren hebben gevoerd over leren en werken in de maritieme sector het meeste impact maakte. Naast het grote bereik waar social media voor zorgen, moet ook het persoonlijke contact niet onderschat worden om jongeren enthousiast te maken voor een baan binnen de maritieme sector.

Gelijk na de bekendmaking bleven de nieuwe YMR’s aan boord van de Polaris, om mee te varen tijdens de spectaculaire demonstratie van het Loodswezen op de Maas. De beelden hiervan zijn in de loop van de week te vinden via de social mediakanalen en jongerenwebsite van Nederland Maritiem Land. Op deze kanalen zullen de nieuwe YMR’s het komende jaar ook verslag doen van hun belevenissen.

Ben jij benieuwd naar de nieuwe YMR’s en hun achtergrond? Lees dan het komende jaar de verhalen van Bas, Danique en Jesper op www.maritimebyholland.nl.

Kijk live mee met de bekendmaking van de Young Maritime Representatives 2019-2020!

Geplaatst door Young Maritime Representative op Zaterdag 7 september 2019