Eerste gezamenlijke handelsmissie IRO en FME Clean Tech: Zuid Afrika en Mozambique, met focus op de energiemix en maritieme sector

17-07-2018 Rotterdam

Eerste gezamenlijke handelsmissie IRO en FME Clean Tech: Zuid Afrika en Mozambique, met focus op de energiemix en maritieme sector

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Zuid-Afrika en Mozambique op het gebied van energie (duurzaam en fossiel) en maritiem te bieden heeft?
Ga dan van 30 oktober t/m 2 november mee met de eerste gezamenlijke handelsmissie van IRO en FME Clean Tech.

Informatie markten Zuid-Afrika en Mozambique
Zuid-Afrika zet stevig in op de diversificatie van de energiemix om zo minder afhankelijk te worden van de conventionele energiebronnen als steenkool en diesel. Het land richt zich op de ontwikkeling van duurzame energie, waaronder
off-grid en waste-to-energy oplossingen. Zuid-Afrika heeft ook grote ambities op het gebied van gas import. Daarnaast beschikt het land over een goed havennetwerk en dient als toegangspoort van de regio. De nieuwe regering heeft bovendien een positief effect op het business klimaat in Zuid-Afrika.

De ontdekking van de grote gasvondsten in 2010 bieden grote zakelijke kansen in Mozambique, hoewel de omstandigheden in Mozambique soms nog weerbarstig kunnen zijn. De gasvondsten in Mozambique zullen ook de (regionale) maritieme sector een boost geven. Op het gebied van duurzame energie bevindt Mozambique zich in de verkennende fase en juist ook op dat terrein kan Nederlandse kennis en expertise bijdragen aan het ontwikkelen van marktkansen.

Informatie programma
Tijdens de missie maakt u kennis met kansrijke projecten en ontwikkelingen binnen de maritieme- en (duurzame) energiesector en u komt in contact met Zuid-Afrikaanse en Mozambikaanse spelers die op deze thema’s actief zijn.

Naast collectieve bedrijfsbezoeken is er gelegenheid voor netwerkbijeenkomsten en ontmoetingen met mogelijke zakelijke partners.

Daarnaast is de plaatsvervangend Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen (Ministerie van Buitenlandse Zaken) voornemens om gelijktijdig een werkbezoek te brengen aan Zuid-Afrika en Mozambique. Dat biedt een goede kans om op hoog niveau contacten te leggen of uit te bouwen en evt. belemmeringen bij overheidsvertegenwoordigers aan te kaarten.

Voorlopig programma – 2 dagen Zuid-Afrika en 2 dagen Mozambique:
• Informatieve sessies (keuze: cultuur van zakendoen, trends en ontwikkelingen markt, kansen in de sectoren, ondersteuning Nederlandse overheid)
• Ontmoetingen met overheid (ministers of (top)ambtenaren)
• Matchmaking
• Netwerkevents
• Bedrijfsbezoeken (bijv. Eskom, Central Energy Fund, Transnet Port Terminals, Transport Port Authority)
• Meeting met lokaal gevestigde Nederlandse bedrijven
• Mogelijk bezoek Mozambique Gas Summit van 31/10 – 2/11

Kosten deelname
De kosten voor deelname zijn nog onder voorbehoud (afhankelijk van o.a. aantal deelnemers). Indicatief tussen € 750 en € 1.250 p.p.
Dit is exclusief retourvluchten, hotels en mogelijke binnenlandse vluchten.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 1 september 2018 per mail aanmelden bij Barbara van Buchem.
Indien u specifieke wensen heeft voor deze missie ten aanzien van het programma, laat het ons ook direct weten. Wij zullen ons uiterste best doen om uw verzoek te honoreren

Met vriendelijke groet, mede namens FME Clean Tech,

Tjerk Suurenbroek
Business Development Manager