Handelsmissie Offshore Windenergie Verenigd Koninkrijk

14-04-2022 IRO Nieuws

Handelsmissie Offshore Windenergie Verenigd Koninkrijk

Om Nederlandse bedrijven verder te ondersteunen bij hun activiteiten op de Britse markt organiseert de Nederlands Britse Kamer van Koophandel (NBCC) in samenwerking met OCRE Offshore Services BV en Wind & Water Works een handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk voor Nederlandse toeleveranciers aan de offshore windsector. De reis is een vervolg op eerdere succesvolle jaarlijkse handelsmissies / beursbezoeken naar het Verenigd Koninkrijk die de NBCC vanaf 2011 heeft aangeboden en zal van 20 t/m 22 juni plaatsvinden rondom Global Offshore Wind 2022, het toonaangevende evenement in het VK op het gebied van offshore wind dat dit jaar in Manchester wordt gehouden.

Doel van de reis is om Nederlandse bedrijven via individuele en collectieve matchmaking in contact te brengen met de in het VK actieve energiebedrijven, projectontwikkelaars en aannemers die betrokken zijn bij de ontwikkeling en realisatie van Britse offshore windparken.
In de afgelopen jaren werden rondom de offshore windmissie naar het VK gesprekken gearrangeerd met partijen als Ørsted, Siemens, SSE Renewables, Equinor, Mainstream Renewables, Vattenfall, RWE, KBR Power, Babcock, Eneco en EDF. Op deze bedrijven zal de focus ook liggen bij het maken van het bezoekprogramma.

Achtergrond informatie

Sinds 2008 is het Verenigd Koninkrijk de wereldleider op het gebied van offshore windenergie. Met 11 GW geïnstalleerd vermogen (zo’n 30% van de totale wereldwijde offshore windcapaciteit!) en de verwachting dat dit tot 2030 tot ten minste 40 GW zal toenemen is het VK de juiste plek voor bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij offshore windenergie om samen te komen.

Offshore windenergie zal in het VK in de komende jaren één van de sterkst groeiende sectoren zijn die, ondanks de onzekerheden die Brexit met zich meebrengt, gepaard gaat met toenemende kansen voor Nederlandse leveranciers van producten en diensten op het gebied van offshore wind. De toenemende local content-eisen in het VK maken het noodzakelijk dat Nederlandse bedrijven zich goed voorbereiden op activiteiten in het VK.

Aanmelden

Voor de officiële uitnodiging, programma en het aanmeldformulier klik hier.