IRO lid in de schijnwerpers: Barge Master

04-06-2024 IRO Nieuws, Leden nieuws

IRO lid in de schijnwerpers: Barge Master

Barge Master is al jaren lid van IRO. In een persoonlijk interview met Jan Dirk Hudig, director, leren wij meer over dit bedrijf.

Waar blinken jullie in uit?

In essentie leveren wij onze klanten uptime. Als motion compensation experts elimineren wij de scheepsbewegingen offshore waardoor operaties sneller, veiliger en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Wij hebben een breed scala aan oplossingen die wij onze klanten bieden, variërend van bewegings gecompenseerde gangways om mensen over te zetten tot platformen die hele turbine torens stil kunnen houden tot 1500 ton.

Daarnaast zijn we een jong en inventief team, als downtime doctors zijn we constant bezig om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor de snel veranderende offshore markt.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Het lidmaatschap bij IRO biedt ons al jaren een unieke kans om ons netwerk uit te breiden binnen de offshore-industrie en nauwer samen te werken met andere vooraanstaande bedrijven in de sector. Daarnaast geeft het lidmaatschap de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke initiatieven en evenementen. IRO geeft ons een platform om onze expertise te delen en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de industrie.

Doordat de sector zich kan verbinden in een organisatie als IRO kunnen we gezamenlijk ook meer vooruitgang bewerkstelligen.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Wij kunnen de andere leden van IRO in eerste instantie natuurlijk helpen met onze kennis op het gebied van motion compensation. We zijn altijd bereid om samen te werken aan innovatieve oplossingen en om onze expertise te delen om de efficiëntie en veiligheid binnen de sector te verbeteren. Daarnaast bieden we mogelijkheden voor samenwerking en synergie op het gebied van projecten en initiatieven die bijdragen aan de groei van onze branche.

Wederom vanuit een stellige overtuiging dat we samen sterker staan dan alleen.

Hoe draagt Barge Master bij aan de energietransitie?

Barge Master is vooral actief in de offshore wind markt. Door operaties sneller, veiliger en efficiënter uit te voeren dragen wij bij aan de energietransitie. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat kleinere schepen gebruikt kunnen worden voor operaties, doordat onze systemen de golfbewegingen opvangen. Dit heeft uiteraard een enorme impact op de totale energie. Tot slot zijn we, samen met partners en klanten, altijd bezig met innovatieprojecten waarin motion compensation een rol speelt.  Bijvoorbeeld bij het offshore onderhoud van wind turbines, installatie van afmeersystemen voor drijvende windturbines of transfer van componenten offshore.

Onze systemen zijn voor verschillende doeleinden ingezet bij de aanleg van een groot aantal windparken op zee, bijvoorbeeld op Vineyard Wind 1 in Amerika. In dit eerste park van commercieel formaat in de Verenigde Staten spelen wij, samen met Seaqualize en mede dankzij VHT Technologies en TWD, een essentiële rol door het feederen van turbine onderdelen naar het installatie schip mogelijk te maken. Dit biedt totaal nieuwe mogelijkheden voor de offshore wind sector. De Barge Master machines compenseren de bewegingen van de toren secties die verticaal vervoerd worden op grote offshore bakken. Deze toepassing is ook geschikt voor vervoer van turbine onderdelen in Europa en het Verre Oosten wanneer de havens onvoldoende ruimte hebben voor de grote installatie hefeilanden of de afstand tussen de marshalling port en het offshore wind park te groot is.
Zo blijven wij ons vernieuwen en een mooie bijdrage leveren aan de energietransitie in de toekomst.