MARIN nodigt maritieme sector uit voor feest op 9 november rond 10000ste scheepsmodel

08-10-2018 Wageningen

MARIN nodigt maritieme sector uit voor feest op 9 november rond 10000ste scheepsmodel

Staatsecretarissen onthullen toekomstig Marineschip bij MARIN

Dit jaar rondt het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) een bijzondere boei. In het grootste golfbassin wordt op vrijdagavond 9 november MARIN’s 10000ste scheepsmodel getest: het nieuwe Combat Support Ship voor de Koninklijke Marine. Staatsecretaris B. (Barbara) Visser van Defensie en Staatsecretaris M.C.G. (Mona) Keijzer van Economische Zaken en Klimaat geven samen het feestelijke startsein voor deze test met modelnummer 10000. Dit is de eerste keer dat het ontwerp van dit nieuwe Marineschip, dat in Nederland wordt ontwikkeld en gebouwd, te zien zal zijn. Ook Vice Admiraal R.A. (Rob) Kramer, de Commandant Zeestrijdkrachten, is hierbij aanwezig. MARIN nodigt de Nederlandse maritieme sector uit om dit bijzondere moment mee te vieren tijdens een speciale ‘sneak preview’ van de MARIN open dag!

Deze speciale avond is de opening van de Maritieme week 2018. Naast de spectaculaire onthulling van model 10000 en allerlei speciale demonstraties, zorgt MARIN voor feestelijk en informeel eten en drinken. Het hele gezin is welkom, want ook voor de kinderen is er veel te zien en te beleven. Ook vertelt Volvo Ocean Schipper Simeon Tienpont bij het thema zeilvoortstuwing om 19 uur zijn verhaal over de zeilrace en samenwerking met MARIN.

Na 10000 modellen wil MARIN niet achteruit kijken, maar vooruit. Achter de horizon. Onder het nieuwe motto ‘Better ships, Blue oceans’, kijkt MARIN op de open dag naar de zee en het schip van de toekomst. Het instituut wil laten zien hoe we schepen schoner, slimmer en veiliger kunnen maken en als sector kunnen bijdragen aan een duurzaam gebruik van de zee. MARIN neemt u mee in een toekomst van zelfvarende emissieloze schepen, drijvende mega eilanden en duurzame energie- en voedselwinning op zee.

Registreren kan via www.marin.nl/10000. Er is op dit bijzondere feest ruimte voor 1500 gasten, dus het is zaak snel te registreren. De gewone open dag is de dag erna, op zaterdag 10 november.

MARIN, Haagsteeg 2 in Wageningen, vrijdag 9 november 17.00-20.00 uur