MARIN nodigt maritieme sector uit voor feestje rond 10000ste scheepsmodel

18-09-2018 Wageningen

MARIN nodigt maritieme sector uit voor feestje rond 10000ste scheepsmodel

Zee van de toekomst op MARIN’s open dag

Dit jaar rondt het Maritiem Research Instituut Nederland een bijzondere boei. Als eerste instituut ter wereld test MARIN haar 10000ste scheepsmodel. Voor MARIN reden voor een informeel feestje met de Nederlandse maritieme sector op vrijdagavond 9 november! Als feestelijke opening van de Maritieme Week 2018, nodigt MARIN de maritieme sector dan uit voor een speciale ‘sneak preview’ van de MARIN open dag (die de dag erna plaatsvindt). Die avond onthullen twee staatsecretarissen MARIN-model 10000. Wie dat zijn en welk schip dat is, houdt MARIN nog even geheim.

Na 10000 modellen wil MARIN niet achteruit kijken, maar vooruit. Achter de horizon. Onder het nieuwe motto ‘Better ships, Blue oceans’, kijkt MARIN op de open dag naar de zee en het schip van de toekomst. Het instituut wil laten zien hoe we schepen schoner, slimmer en veiliger kunnen maken en als sector kunnen bijdragen aan een duurzaam gebruik van de zee. MARIN neemt u mee in een toekomst van zelfvarende emissieloze schepen, drijvende eilanden en duurzame energie- en voedselwinning op zee.

Naast de onthulling van model 10000 en allerlei speciale demonstraties, zorgt MARIN voor feestelijk en informeel eten en drinken. Het hele gezin is welkom, want ook voor de kinderen is er veel te zien en te beleven. Registreren kan via www.marin.nl/10000. Er is op dit bijzondere feestje ruimte voor 1500 gasten, dus het is zaak snel te registreren.

MARIN, Haagsteeg 2 in Wageningen, vrijdag 9 november 17.00-20.00 uur