Maritime by… Bas, Danique en Jesper in oktober

14-11-2019

Maritime by… Bas, Danique en Jesper in oktober

Alle sectoren
Elke maand gaan de Young Maritime Representatives op pad naar allerlei activiteiten, evenementen en beurzen. Natuurlijk zijn al deze uitstapjes te volgen via Instagram en Facebook, maar ook via de website geven we maandelijks een update. Lees hier waar de YMR’s zijn geweest in oktober en wat ze daar hebben gedaan.

Kennismaken met maritieme organisaties
Zoals misschien wel bekend is Nederland Maritiem Land het afgelopen jaar verhuisd van de 15e naar de 14e etage in het Willemswerf gebouw. Om dit samen met de andere maritieme organisaties op de 14e verdieping te vieren en vooral om ze ook beter te leren kennen, organiseerden we gezamenlijk een borrel. Ook een leuk moment voor de YMR’s om in contact te komen met de gehele sector. Zo konden ze praten met NMT (Netherlands Maritime Technology), KVNR (Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Reders), IRO (Association of Dutch Suppliers in the Oil and Gas Industry and Offshore Renewable Industry) en COVA (Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten).

Offshore Energy
Op Offshore Energy hebben de YMR’s weer van alles gezien en geleerd. Op de beursvloer werd maar weer eens goed duidelijk dat de offshore een vernieuwende sector is waar op dit moment veel veranderd. Zo kwamen we hoogwerkers tegen, baggerschepen, windmolens, innovatieve schepen die de windmolens kunnen plaatsen en nog veel meer. Gave en uitdagende carrièreperspectieven genoeg! Tijdens de één-op-één gesprekken met Young Professionals bleek dat zij het erg interessant vonden dat er zo veel verschillende carrière mogelijkheden zijn in de offshore sector.

Duurzame Tour
Op 10 oktober vond de duurzame tour plaats. Jesper is mee geweest naar drie rederijen (Jumbo Maritime, Van Oord en Vertom), om te luisteren naar innovatieve ideeën van maritieme toeleveranciers om schepen duurzamer te maken. Wil je hier meer over weten? Jesper hier een interessante blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Skoon Global Launch
Op 14 oktober onthulde Skoon (opgericht door oud-YMR Peter-Paul) niet alleen een aanhanger met daarin een elektrische batterij, maar ook de Skoon Cloud. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het wordt op deze manier makkelijker gemaakt voor bedrijven om een dag, week of maand een elektrische batterij te huren. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie. Danique was bij deze onthulling en heeft alles vastgelegd op Instagram.

ECSA – Maritime Growth Plan presentatie in Brussel
Op 28 oktober werd aan vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, ambtenaren van de Commissie, medewerkers van leden van het EP en medewerkers van de leden van ECSA het Maritime Growth Plan gepresenteerd. Hierin wordt onder andere benadrukt dat de maritieme sector te weinig bekend is bij jongeren en dat hier iets aan gedaan moet worden. Jesper was uitgenodigd om hier een presentatie te houden over zijn rol als Young Maritime Representative. Na afloop kreeg hij uit verschillende hoeken te horen dat andere landen en organisaties interesse hebben in het inzetten van maritieme jongerenambassadeurs in het eigen land.

November
Benieuwd naar wat er op de agenda staat in november? In ieder geval het Maritime Awards Gala, Europort, TKI en METSTRADE. Lees begin december weer een samenvatting van de activiteiten, of volg de YMR’s op Facebook en Instagram om meteen van alles op de hoogte te zijn!