Muller investeert opnieuw in nieuwbouw sleper met 90 ton trekkracht

13-06-2024 Leden nieuws

Muller investeert opnieuw in nieuwbouw sleper met 90 ton trekkracht

Na haar nieuwbouw sleper “EN AVANT 25” in 2023,  doopt Muller opnieuw haar nieuwbouw sleper “EN AVANT 26” in juni dit jaar. Zij is een zusterschip van de “EN AVANT 25” en heeft een trekkracht van 90 ton en kan zowel offshore als in de haven opereren. Ook zij is gebouwd bij Scheepswerf Damen in Vietnam.

De sleepboot is uitgerust met extra opties voor de offshore; denk daarbij aan tuggers, houten dek, crashrails en towing pins. Verder uitgerust met de laatste technische snufjes, waarbij met name de machinekamer duurzaam is ingericht.

Vanwege haar ASD aandrijving kan zij optimaal manoeuvreren en is daarom ook goed inzetbaar in de havengebieden. Zij kan zowel over de kop als over de kont assisteren en is uitgerust met blusmonitoren.

Zij zal met name ingezet worden voor offshore & Energy activiteiten in Europa. Duurzame stroom en onafhankelijkheid van Rusland heeft de Europese offshore en energy markt sterk doen groeien. Muller is daarin al jaren actief en speelt daar nu met de nieuwe sleper extra op in.

Mevrouw P.N. Muller-de Rover, echtgenote van eigenaar en Directeur Bram Muller, zal de doopplechtigheid op vrijdag 28 juni aanstaande uitvoeren.