Nieuw lid in de schijnwerpers: Solidd Steel Structures

07-06-2021 Leden nieuws

Nieuw lid in de schijnwerpers: Solidd Steel Structures

IRO heeft recentelijk Solidd Steel Structures als nieuw lid mogen verwelkomen. In een interview met Boy Biemans, commercieel manager, maken wij kennis met Solidd Steel Structures.

Waar blinken jullie in uit?
Solidd Steel Structures ontwerpt, fabriceert en monteert (beweegbare) stalen constructies, bij voorkeur groot en complex in projectvorm. Denk aan onderdelen voor bruggen, sluizen en offshore (wind) hulpconstructies. Alle bewerkingen die daarbij komen kijken, doen we in huis, op Friese bodem. Bijvoorbeeld het snijden, lassen en machinaal bewerken. Van ontwerp naar ruw materiaal, tot complete projecten. Daarnaast hebben we een service squad voor het uitvoeren van on site activiteiten, inclusief grote machinale bewerkingen. We hebben 60 jaar kennis van en ervaring in Marine, Offshore en de Infra Markt.
Van oorsprong zijn we een scheepsstaalbouwbedrijf.

Als projectorganisatie leveren wij een belangrijke bijdrage aan het slagen van het gehele project, ongeacht of we hoofd- of onderaannemer zijn. We hanteren hierbij het ‘first time right’ principe om de doorlooptijden zo kort mogelijk te houden. We blinken uit in onze operational excellence. Wij gaan altijd voor een 8 of 9.

Solidd is een onafhankelijk bedrijf met meerdere vakdisciplines onder één dak. We zijn klein, flexibel en slagvaardig. Hierdoor zijn we in staat om vernieuwende commerciële en technische concepten te bedenken en te realiseren, een voorbeeld hiervan is een leaseconstructie voor bruggen. Doordat we een platte organisatie zijn, zijn de lijntjes kort en staat het collectief voorop. Samen zorgen we ervoor dat we de korte levertijden halen zonder in te boeten op techniek en kwaliteit. Samen streven we succesvolle projectrealisatie na. Tegearre noemen we dat hier in Friesland. Samen is onze kracht.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?
Wij waren het stille jongetje achter in de klas. We hebben ons altijd gefocust op de projecten die we doen. We hebben in de laatste paar jaar veel Infra projecten gedaan en waren daardoor vooral reactief in de Offshore markt.

Met mijn komst brengen we hier verandering in. Op dit moment zijn we proactief bezig ons marktaandeel te verbreden. Mijn achtergrond in de Offshore helpt ons ook om deze markt opnieuw te betreden.

Van de daken schreeuwen wat we doen past niet bij onze Friese nuchterheid. Tegelijkertijd beseffen we ons heel goed dat in de huidige tijd en maatschappij heldere communicatie, transparantie en zichtbaarheid steeds belangrijker worden. Dat speelt natuurlijk ook mee in onze keus om lid te worden. We zien de IRO als een heel relevant en professioneel kanaal hiervoor.

Wat hebben jullie andere leden te bieden?
We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van proces, risicomanagement en duurzaamheid. Circulair aanbesteden is een ontwikkeling die we als kans zien en dus omarmen. We doen het graag anders en hopen anderen hiermee te inspireren.
Wij werken zowel als hoofdaannemer als onderaannemer en zijn te betrekken als partner voor zowel maak- en of projectopdrachten. Als projectorganisatie kunnen wij ook de faciliterende partner zijn. We zijn het gewend om met diverse partijen samen te werken. Bijvoorbeeld op het gebied van engineering, aandrijf- en besturingstechniek, certificering etc. Vanuit onze kennis en ervaring denken wij altijd met onze klant/samenwerkingspartner mee. Oplossingsgericht is één van onze waarden, evenals veiligheid.

Onze 100m lange kade is geschikt voor RoRo, zodat het transport over water makkelijk en efficiënt kan verlopen. Daarnaast heeft Solidd een strategische locatie aan het water en vlak bij de Eemshaven. We beschikken over alle benodigde certificeringen voor het in huis vervaardigen van zwaar dynamisch belaste constructies.

Hoe blijven jullie zichtbaar in deze coronatijd?
In de eerste plaats door goede projecten op te leveren. Wij moeten veel hebben van mond tot mondreclame. Daarvoor is het belangrijk dat je uitblinkt in wat je doet en hoe je dat doet. Op dit moment zijn we in de Marine- en Offshore markt nog relatief onbekend, dus alles wat we hierin doen zorgt voor meer bekendheid. Veel organisaties waar we mee in contact komen hebben hun roots in de Marine en Offshore markt. Via onze relaties en samenwerkingspartners worden we steeds zichtbaarder. De komende jaren gaan we meer en doelgericht werken aan onze zichtbaarheid. Onze betrokkenheid bij de IRO is een mooie stap voorwaarts.