Offshore Energy – Tales of the North Sea

28-10-2020

Offshore Energy – Tales of the North Sea

Op 27 en 28 oktober opende de 14e editie van Offshore Energy Exhibition & Conference haar virtuele deuren! Tijdens dit virtuele programma werden verschillende talkshows georganiseerd, waaronder Tales of the North Sea.

De Noordzee is niet alleen een onderdeel, maar ook de leider van de energietransitie. Dit volgens de talkshow Tales of the North Sea, gemodereerd door Julian Manning, CEO van Paradigm Group, die de offshore-energiesector in de Noordzee besprak met Sander Vergroesen, IRO directeur, Chris Jones, Head of Business Development bij Osbit en Graham Hacon, Vice President Business Development Offshore Wind bij Worley.

De energietransitie is nu al tien jaar aan de gang en zal nog niet binnen een jaar stoppen. Het wordt dus een gebied waar spelers uit de olie- en gasindustrie en hernieuwbare energie elkaar ontmoeten, terwijl we onze uitstoot zo veel mogelijk willen verlagen. Deze stap moet echter op een realistische manier worden gedaan, met erkenning van de rol die olie en gas nu spelen, en voortbouwend met hernieuwbare energie en nieuwe energie-infrastructuur zoals waterstof en CCS.

In de Noordzee zijn de kansen buiten olie en gas enorm voor de offshore energietoeleveringsketen, van offshore wind die – in termen van offshore hernieuwbare energiebronnen – nu verreweg de grootste markt is, tot groene en blauwe waterstof, evenals sector koppeling. De geweldige technologieën van de volgende generatie zullen volgens de sprekers moeten worden ondersteund door geweldige innovatie en apparatuur.