Offshore windindustrie daagt innovatieve ondernemers uit tijdens Innovation Challenge

01-06-2018 Rotterdam

Offshore windindustrie daagt innovatieve ondernemers uit tijdens Innovation Challenge

Op 14 juni, tijdens de WindDays, zullen een viertal partijen uit de offshore windindustrie uitleggen waar ze concreet tegenaanlopen bij de bouw en het onderhoud van windparken. Ze dagen innovatieve ondernemers uit om daarvoor met oplossingen te komen die binnen driekwart jaar toepasbaar zijn. Met deze Offshore Wind Innovation Challenge wil Offshore Wind Innovators partijen direct bij elkaar brengen en zo de marktintroductie versnellen.

Uit gesprekken met parkeigenaren, financiële instellingen, verzekeraars, contractors en fabrikanten blijkt dat zij tegen urgente knelpunten aanlopen waarvoor technologische doorbraken essentieel zijn. Zij hebben vooral veel behoefte aan innovaties die de kosten verlagen, de faalkans verminderen en het aantal reparaties beperken en de snelheid daarvan vergroten.

Tegelijk is het voor kleinere bedrijven lastig om hun innovaties onder de aandacht te brengen en een eerste klant te vinden. Deze innovatieve ondernemers krijgen na de presentaties op 14 juni de kans om in ongeveer een maand met een eerste voorstel te komen die deze knelpunten aanpakken. Uitverkoren inzendingen krijgen van de indieners en experts van Offshore Wind Innovators intensieve begeleiding bij de verdere uitwerking van hun voorstel. Eind november zal tijdens een evenement de winnaar bekend worden gemaakt.

Neem voor meer informatie contact op met Erwin Coolen, e.coolen@innovatielink.nl