Pieter van Oord roemt groot aanpassingsvermogen branche

20-11-2020 IRO Nieuws

Pieter van Oord roemt groot aanpassingsvermogen branche

Donderdag 19 november vond de IRO Algemene Ledenvergadering online plaats, gefaciliteerd door Damen Shipyards in Gorinchem.

Een bijzondere vergadering, typerend voor een jaar dat de geschiedenis in gaat als COVID jaar. Een jaar met veel uitdagingen voor de IRO leden en een verenigingsjaar gekenmerkt door enkele tegenslagen zoals geannuleerde beurzen en ledenbijeenkomsten. Ondanks de beperkingen zijn wij erin in geslaagd om virtueel zichtbaar te blijven en het IRO netwerk daarmee te onderhouden en te versterken.

De belangrijkste punten op de agenda waren:

  • presentatie financiën: resultaat 2019 – prognose 2020 – begroting 2021
  • aftreden bestuursleden Jan-Piet Baars (Vroon), Peter de Bruijne (Paragon, Borr Drilling)
  • herbenoeming van Mark Heine (Fugro)
  • oproep nieuw bestuurslid uit de categorie MKB bedrijven

In zijn jaarrede benadrukte IRO voorzitter Pieter van Oord dat de branche mede door COVID-19 voor grote uitdagingen staat. Ondanks dit feit wordt de branche gekenmerkt door een groot en niet te onderschatten aanpassingsvermogen. Zo biedt wind op zee een baken van rust en tevens een markt van groei in roerige tijden. Daarnaast is de rol van fossiele energie nog lang niet uitgespeeld en neemt de rol van gas in de energietransitie alleen maar toe. Hij riep IRO leden daarom op vertrouwen te hebben en de storm te trotseren: “Samen zetten we de schouders eronder!”

Na het formele gedeelte nam gastheer Arnout Damen het stokje over. Hij gaf een presentatie over de rijke historie en ontwikkelingen binnen het familiebedrijf. Tot slot gaf Sophie van Zanten, voorzitter van Young IRO een samenvatting over de activiteiten van Young IRO in 2020 en deed een oproep voor meer vrouwelijke Bestuursleden binnen Young IRO.

Pieter sloot de vergadering af, bedankte de deelnemers en sprak zijn hoop uit om in 2021 het 50-jarig bestaan van IRO in goede gezondheid te kunnen vieren.