Reminder: Handelsmissie naar Mexico met MP Mark Rutte – 21-24 april 2020

21-02-2020

Reminder: Handelsmissie naar Mexico met MP Mark Rutte – 21-24 april 2020

21 t/m 24 april 2020

Wilt u zakendoen in Mexico? Ga dan van 21 tot en met 24 april mee met de handelsmissie met een focus Maritiem/Energie. Deze missie is in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en minister-president Rhuggenaath van Curaçao. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas, Verenigde Staten.

De aanwezigheid van minister-president Mark Rutte geeft u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Bij met name Pemex wordt de aanwezigheid van bewindspersonen als zeer belangrijk ervaren. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om in hun bijzijn bijvoorbeeld contracten of een memorandum of understanding (MoU) te ondertekenen.

Voor wie

Het missieprogramma richt zich op de volgende kansrijke sectoren:

Maritiem/Energie

Mexico is een aantrekkelijk handels- en investeringsland. Het is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en heeft een grote afzetmarkt. Het is ideaal gesitueerd tussen Noord- en Zuid-Amerika en is zeer toegankelijk via meerdere zeehavens.

Zeker in de maritieme-, offshore- en energiesector liggen veel kansen. Er is al een aantal Nederlandse en internationale bedrijven succesvol actief in Mexico. Bijvoorbeeld op het gebied van havenontwikkeling, offshore en energie-opslag. De natuurlijke omstandigheden voor meer inzet op hernieuwbare energie zijn gunstig. Met een relatief lage kostprijs tegen een hoog rendement, liggen hier mogelijkheden. Momenteel is dit nog alleen voor business-to-business.

Het doel van deze missie is het genereren van kansen en samenwerkingsverbanden voor bedrijven en kennisinstellingen binnen de thema’s:

  • verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning;
  • hernieuwbare energie (business-to-business);
  • havenontwikkeling inclusief verduurzaming, watermanagement, waterzuivering, en havenlogistiek.

Maritiem

Voor bedrijven in de maritieme sector zijn er kansen in de ontwikkeling van een nieuwe corridor. Het doel van dit project is om de Golf van Mexico via 2 havens en een spoorweg met de Stille Oceaan te verbinden. Dit is een flagship-project van de Mexicaanse president López Obrador.

Daarnaast zijn er in de maritieme sector kansen op het gebied van:

  • verduurzaming;
  • logistiek;
  • energietransport en –opslag;
  • watermanagement van havens, zuivering van ballastwater en waterzuivering voor de aanliggende (petrochemische) industrieparken.

Energie

De Mexicaanse overheid heeft plannen voor een nieuwe energiestrategie. Daarom is het doel van deze missie om kansen en samenwerkingsverbanden te genereren voor bedrijven en kennisinstellingen. Hierbij ligt de nadruk vooral op de thema’s:

  • verduurzaming van infrastructuur voor olie- en gaswinning;
  • hernieuwbare energie (business-to-business);
  • havenontwikkeling: watermanagement, waterzuivering, energietransport en -opslag en havenlogistiek.

Voor Nederlandse toeleveranciers aan de internationale olie- en gasindustrie die in de Golf van Mexico upstream olie- en gasactiviteiten ontwikkelen, zijn er mogelijkheden voor technologieontwikkeling en levering van apparatuur.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dit kan tot en met vrijdag 28 februari 2020. Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.

Kosten
Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 475 per extra deelnemer.
Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Contact
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Karin Schipper, projectleider handelsmissie Mexico
T: 088 – 042 1146, E: karin.schipper@rvo.nl

Meer informatie

Aanmelden