Standpunt IRO inzake Coronavirus

03-03-2020

Standpunt IRO inzake Coronavirus

Ook IRO volgt de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus. Als brancheorganisatie gaan wij ervan uit dat onze leden de richtlijnen volgen zoals voorgeschreven door RIVM. De energie sector is internationaal actief, het kan dus zijn dat individuele leden het nodig vinden om aanvullende maatregelen te nemen. Deze leden communiceren hierover via hun eigen website. IRO blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en communiceert naar de leden als er aanvullende maatregelen nodig worden geacht.

Mensen die in de afgelopen 14 dagen in één van onderstaande gebieden zijn geweest én (de geringste) gezondheidsklachten ervaren dienen contact met hun huisarts op te nemen voordat zij deelnemen aan het werkverkeer. Het gaat om de volgende gebieden:

Buiten Europa: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea en Iran.
Binnen Europa: De Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmonte, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Voor algemene informatie en specifieke procedures verwijzen wij naar de actuele website van de Rijksoverheid en van VNO-NCW

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Deze zijn als volgt:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes