Podcasts

In de podcast serie ‘Get on Board’ gaan IRO bestuursleden in gesprek met Young IRO bestuursleden o.l.v. moderator en tevens IRO bestuurslid Charlotte Roodenburg. Aan de hand van kritische vragen en prikkelende stellingen krijgen we een inkijkje in de visie van de bestuursleden op de offshore energie industrie van nu en in de toekomst.

 

Podcast no.1 ‘Transitie’ met Pieter van Oord en Sophie van Zanten (Fugro). Stellingen als ‘De energietransitie bedreigt het voortbestaan van IRO’ en ‘De BV Nederland heeft de boot gemist op het gebied van wind’ komen aan bod.

 

Podcast no.2 ‘De rol van waterstof in de maritieme industrie’ met René Peters (TNO) en Paul Schoenmakers (TWD). Stellingen als ‘Nederland is in 2050 niet van het gas af’ en ‘Waterstof wordt het exportproduct van Nederland’ komen aan bod.

 

Podcast no.3 ‘Toekomst en de rol van data hierin’ met Bruno Jelgerhuis Swildens (EY) en Ivo Muller (Van Oord). Stellingen als ‘Over 50 jaar doen we business zonder menselijk contact’ en ‘Data transport is minder veilig dan fysiek transport’ komen aan bod.

 

Podcast no.4 ‘Bouwen, opereren en dan?’ met Koos-Jan van Brouwershaven (Heerema Marine Contractors) en Thijs Kamphuis (DOT BV & DOB-Academy). Stellingen als ‘De Nederlanders zijn het beste in windparken bouwen’ en ‘Het weghalen van windturbines is een eitje’ komen aan bod.

 

Podcast no.5 ‘Passen fossiele brandstoffen in duurzaam energiebeleid?’ met Edward Heerema (Allseas) en Meike Kolthof (Heerema). Stellingen als ‘De decommissioning markt komt nooit op gang en is symbool politiek’ en ‘Aardgas is een duurzaam product’ komen aan bod.

 

Podcast no.6 ‘Automatisering’ met Mark Heine (Fugro) en Ruben de Nie (Damen Shipyards Group). Stellingen als ‘In 2050 zijn alle schepen autonoom’ en ‘Automatisering is vaak sub optimaal’ komen aan bod.

 

Podcast no.7 ‘Ondernemerschap’ met Arnout Damen (Damen Shipyards Group) en Timon Ligterink (Huisman Equipment). Stellingen als ‘Ondernemen is beter geworden door de digitalisering van de wereld’ en ‘Familiebedrijven zijn innovatiever en ondernemender dan beursgenoteerde bedrijven’ komen aan bod.

 

Podcast no.8 ’50 jaar IRO‘, IRO directeur Sander Vergroesen en Frits Loomeijer (schrijver IRO jubileumboek) geven een inkijkje in de geschiedenis van IRO en een vooruitblik naar de komende 50 jaar.

 

Luister de podcast ook via Spotify!