online versie

IRO Nieuws februari

15 februari 2024

Jaarverslag 2023

Het afgelopen jaar (2023) was een jaar van ongekende dynamiek. Het jaar kenmerkte zich door een enorme inflatiegolf en de complexer geworden geopolitieke ontwikkelingen. De North Sea Summit heeft een stimulans gegeven aan onze industrie en daarnaast is de sectoragenda voor de Maritieme Maakindustrie aangekondigd. Ook de verkiezingen hebben een ware aardverschuiving in het politieke landschap gegeven. Voor IRO leden is het belangrijk dat het nieuwe kabinet de energietransitie onverminderd doorzet. Het IRO team heeft zich óók in 2023 met veel enthousiasme ingezet voor onze leden. In dit jaarverslag lees je de highlights!

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

IRO lid in de schijnwerpers: Conbit

Conbit is al meer dan 10 jaar lid van IRO. Graag willen we jullie aan dit bedrijf voorstellen. In een persoonlijk interview met Bart Steerneman, de Operations Director, maken wij kennis met Conbit. Lees hier het interview.

Uitnodiging IRO-CEDA event energie-eilanden - 21 maart

Graag nodigen wij je uit voor de jaarlijkse gezamenlijke CEDA-NL/IRO bijeenkomst op donderdag 21 maart met als thema: ‘Energie eilanden: vast, drijvend of hybride?’. Kijk hier voor meer info over het programma en meld je aan!

Save the date: IRO informatiesessie met de AIVD - 10 april

Op woensdag 10 april organiseert IRO i.s.m. de AIVD een informatiesessie ‘Spionage en risico’s bij reizen’. De AIVD neemt je tijdens deze sessie mee naar actuele dreigingen van statelijke actoren en biedt je hierbij inzichten in de verborgen agenda, modus operandi en voorstelbare risico’s van o.a. China. Met de bruikbare handvatten in deze sessie ben je in staat om de risico’s voor jou, je collega’s en organisatie tegen te gaan. Houd de agenda in de gaten, de uitnodiging volgt!

IRO event vol met interactie: efficiënte geschillenbeslechting in de offshore energy industrie

Woensdagmiddag 31 januari organiseerden het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en IRO in samenwerking met NMT, NWEA en RPPC een informatieve sessie die inzicht gaf in de verschillende vormen van alternatieve geschillenbeslechting en de voordelen die dit partijen kan bieden. We bespraken dit aan de hand van een… lees meer

Terublik LOL Bijeenkomst bij Strohm

Woensdagmiddag 7 februari hadden we onze eerste IRO LOL bijeenkomst van dit jaar bij Strohm. Strohm heeft de Thermoplastic Composite Pipe (TCP) ontwikkeld en geïntroduceerd in de offshore energy markt. Een indrukwekkend & schoon product. Made in Holland! Lees hier de terugblik.

Beurzen 2024 - deadline alert!

SEOGS Paramaribo (4-7 juni): deadline 29 februari

GOW Manchester (18-19 juni): deadline 23 maart

ONS Stavanger (26-29 augustus): deadline 29 februari

ADIPEC Abu Dhabi (LET OP! nieuwe beursdata: 4-7 november): deadline 19 april

Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

Verspil geen energie. Meld je aan voor onze cursussen!

Kom jij of een collega die nieuw is in onze branche naar één van onze cursussen?

  • Offshore Energy: van fossiel naar duurzame energie (13 maart)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (2 april)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Mocht je vragen hebben over deze cursussen, neem dan contact op met Barbara van Buchem.

Congres: Energieopslag & -Distributie 2024 (met korting voor IRO leden!)

Op 14 maart vindt het Energieopslag- & Distributie 2024 evenement plaats in Utrecht met als thema ‘Flexibiliteit in Energieopslag en Netintegratie voor Duurzame Energietransities’. Bijzonder relevant voor de offshore sector. IRO leden ontvangen €100 korting. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Circulaire ketenprojecten meer subsidie

Om het bedrijfsleven verder te verduurzamen, kunnen ondernemers vanaf 4 april weer samen subsidie aanvragen voor een circulair ketenproject. De voorwaarden voor het samenwerkingsverband zijn aangepast. Met de aanpassingen biedt RVO meer gerichte kansen om – in een keten – een product, proces of dienst circulair te maken. Lees hier meer.

Lancering van de 4-delige Documentaire Serie ‘Heels of Steel’

Het team van NorthCmedia is verheugd om de lancering aan te kondigen van de inspirerende documentaire serie ‘Heels of Steel’. Deze vierdelige serie volgt de fascinerende verhalen van vier gepassioneerde vrouwen in hun beroep, terwijl ze uitdagende taken uitvoeren op diverse locaties bij interessante bedrijven, waaronder Heerema en TenneT. Met… lees meer

Young IRO plannen voor 2024

Begin februari is Young IRO weer op hun jaarlijks beleidsweekend geweest om een mooie jaaragenda neer te zetten voor 2024. Het bestuur trok dit jaar naar het prachtige Oostkapelle, waar naast het oesters rapen en de nodige strandwandeling uiteraard veel focus was op hoe we de Young Professionals weer zoveel… lees meer

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren