online versie

IRO Nieuws november

16 november 2023

Groot Maritiem Verkiezingsdebat 2023: ‘Een trotse sector met terechte zorgen’

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vond dinsdag 7 november tijdens Europort het Groot Maritiem Verkiezingsdebat plaats. De organisatie was een samenwerking van IRO, KVNR, de Vereniging van Waterbouwers en NMT. Onder leiding van Twan Huys gingen Joris Thijssen (Groenlinks/PvdA), Aukje de Vries (VVD), André Flach (SGP) en Harmen Krul (CDA) het gesprek met elkaar aan over o.a. het belang van een betrouwbare overheid, oneerlijke concurrentie en de noodzaak van energietransitie. Lees hier meer.

Nieuws

IRO directeur Sander Vergroesen per 1 februari 2024 met vervroegd pensioen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 oktober jl. heeft IRO directeur Sander Vergroesen aangegeven na een mooie periode van 12,5 jaar per 1 februari 2024 op 66-jarige leeftijd met vervroegd pensioen te gaan. Sander: “Ik heb een fantastische tijd gehad bij IRO. Ik ben nu nog fit en nu wij… lees meer

Save the date IRO Nieuwjaarsreceptie & afscheid Sander Vergroesen - 10 januari 2024

Op woensdag 10 januari 2024 zal de IRO Nieuwjaarsreceptie en het afscheid van directeur Sander Vergroesen plaatsvinden in Sociëteit de Witte in Den Haag.

Zet de datum vast in je agenda, de uitnodiging volgt in december!

Terugblik Algemene Ledenvergadering

Donderdag 19 oktober vond de jaarlijkse IRO Algemene Ledenvergadering plaats. We werden dit jaar zeer gastvrij ontvangen bij Huisman in Schiedam. Lees hier de terugblik.

Registratie OTC - deadline 24 november!

IRO organiseert van 6-9 mei 2024 weer het Nederlands paviljoen op de Offshore Technology Conference (OTC)! Met de geplande offshore windparken in de Golf van Mexico belooft het een interessante editie te worden. Boek uiterlijk 24 november hier je stand (exclusief voor IRO leden)!

Registratie ONS - deadline 1 december!

Van 26-29 augustus 2024 vindt de 50e editie van ONS plaats in Stavanger, Noorwegen. Nu de Noorse regering zwaar investeert in hernieuwbare energie, zal deze beurs in het teken staan van de energietransitie met een mix van alle soorten offshore-energie, carbon capture en waterstof. IRO zal een Nederlands Paviljoen hosten in hal 5, één van de hoofdhallen. Kijk hier voor meer informatie en meld je uiterlijk 1 december aan!

 

Plan nú je beurzen voor 2024!

Voor 2024 hebben wij weer een aantal interessante beurzen op stapel staan. Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

‘Providing the metals needed to electrify the energy mix’ – sessie tijdens Offshore Energy - 28 november

Op dinsdag 28 november van 15.30-16.00 uur organiseert IRO i.s.m. Offshore Energy Exhibition & Conference een sessie met de titel ‘Providing the metals needed to electrify the energy mix’. Het onderwerp over zelfdzame aardmetalen zal door Pieter Heerema (Allseas) en, vanuit wetenschappelijke hoek, door marine bioloog Sabine Gollner (NIOZ) worden toegelicht. De sessie wordt gemodereerd door Jeff Amrish Ritoe, strategisch adviseur energie & grondstoffen bij HCSS. Meld je hier als IRO lid aan met kortingscode IRO_DISCOUNT.

Uitnodiging gezamenlijke network drinks tijdens Offshore Energy - 28 november

Op dinsdag 28 november van 16.00 – 18.00 uur organiseren wij samen met RVO & DMEC onze gezamenlijke network drinks, met Noordzee twist! Je bent van harte welkom in stand 1.327 & 1.329. Tot dan!

Onderzoek ‘binden en boeien van een toenemend diverse groep werknemers’

In deze moeilijke en krimpende arbeidsmarkt is het behouden van medewerkers enorm belangrijk. Een manier om medewerkers langer aan de organisatie te binden is het versterken van de betrokkenheid van medewerkers. Vanuit de NML Human Capital Council willen we organisaties handvatten bieden om de betrokkenheid van de werknemers te versterken. Om deze eerste stap te zetten, bieden we een wetenschappelijke scan aan. Wilt u meer weten over het onderzoek of heeft u interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Chris Karman (06-20538388) en lees hier meer.

Hydrogen Leadership Forum - met IRO korting! - 14 december

Het Hydrogen Leadership Forum vindt plaats op donderdag 14 december in Rotterdam en brengt de slimste mensen uit de industrie en de energiesector samen om economie, infrastructuur en beleid op strategisch niveau te bespreken en de belangen van de sector te vertegenwoordigen. IRO leden krijgen € 100 korting door de code IROH2-100 te gebruiken. Lees hier meer over het programma en aanmelden.

Kom jij of een nieuwe collega naar onze IRO cursus Offshore Energy?

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze laatste cursus van het jaar! Op 13 december vindt de cursus ‘Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie’ plaats in het Maritiem Museum Rotterdam. Bekijk hier het filmpje en word óók enthousiast! Voor meer informatie over de inhoud van het programma en aanmelden kijk hier.

Record wereldwijde LNG-handel groeit nog eens 25% in 5 jaar

De wereldwijde handel in vloeibaar aardgas (LNG) bereikte een recordhoogte in 2022 en zal naar verwachting met nog eens 25 procent groeien tot 500 miljoen ton per jaar in vijf jaar, volgens een nieuw rapport van het International Energy Forum (IEF). Aardgas is de afgelopen 30 jaar een belangrijke motor geweest voor vooruitgang in het klimaat door de uitstoot van de energiesector in Europa en Noord-Amerika te verminderen en zal naar verwachting nog tientallen jaren een cruciale rol spelen in de energietransitie in Azië en Afrika.

Lees hier het hele artikel en download het rapport.

World Energy Congress - 22-25 april

The 26th World Energy Congress is a proud partner of IRO. Do you want to spring forward the discussion on energy transitions and forge new energy pathways that will benefit both people and planet? Join us in Rotterdam from 22-25 April 2024, co-hosted by the World Energy Council and the Netherlands Ministry of Economic Affairs and Climate Policy. The Congress enables the highest levels of government-to-government dialogue and unites businesses and communities of all shapes and sizes. Read more

Young IRO aan boord van de Pioneering Spirit

Vrijdag 27 oktober heeft Young IRO met meer dan 40 leden een bezoek gebracht aan de Pioneering Spirit van Allseas. Het was zeer indrukwekkend om de combinatie van complexe technologie en enorme omvang te zien! Daarnaast was het een eer om aan boord verwelkomd te worden door Edward Heerema zelf.

Nogmaals veel dank aan Allseas voor het mogelijk maken van dit bezoek!

Column Young IRO - Zelfreflectie

Herken je dit, wanneer iemand aan je vraagt ‘wanneer zullen we wat afspreken voor een drankje?’, je in je agenda kijkt en ziet dat je de aankomende maand alle weekenden volgepland hebt. Spontaan iets doen is er niet meer bij, alles is van tevoren ingepland. Je zou bijna verlangen naar een paar jaar geleden, toen we van de één op de andere dag geforceerd niks meer konden doen door de lockdown.

Lees hier de hele column van Ivo Muller.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren