online versie

IRO Nieuws oktober

17 oktober 2023

ADIPEC groot succes!

Van 2-5 oktober vond in Abu Dhabi de jaarlijkse ADIPEC beurs plaats. IRO heeft daar weer het Netherlands Pavilion verzorgd met dit jaar 23 deelnemende bedrijven. ADIPEC heeft zich ontwikkeld tot de grootste energiebeurs wereldwijd en ook deze editie was weer zeer druk bezocht. Al met al een succesvolle week met veel positieve geluiden! Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt het volgende nieuwe lid:

 

Nieuw IRO lid in de schijnwerpers: Bezemer Group

Wij zetten graag onze mooie IRO leden in de schijnwerpers met een kort interview. Deze keer maken we kennis met Bezemer Group in een persoonlijk gesprek met Commercieel Directeur Jurgen de Prez. Lees hier het interview.

 

Plan nú je beurzen voor 2024!

Voor 2024 hebben wij weer een aantal interessante beurzen op stapel staan. Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

Uitnodiging NMT-IRO netwerkbijeenkomst - 21 november

De maritieme maakindustrie en de offshore zijn belangrijke partners van elkaar. Juist daarom is een gezamenlijke Netwerkbijeenkomst een mooie gelegenheid voor NMT- en IRO-leden om met elkaar te netwerken en een kijkje in de keuken te krijgen bij Huisman in Schiedam. Kijk hier voor het programma en meld je aan!

Groot Maritiem Verkiezingsdebat tijdens Europort - 7 november

De maritieme brancheverenigingen IRO, KVNR, NMT en de Vereniging van Waterbouwers organiseren op dinsdag 7 november a.s. het Groot Maritiem Verkiezingsdebat in Rotterdam Ahoy, waar op dat moment de beurs Europort plaatsvindt. Prominente kandidaat Tweede Kamerleden gaan onder leiding van Twan Huys (bekend van Buitenhof en College Tour) met elkaar in gesprek over de betekenis van de maritieme sector voor Nederland. Lees hier meer en meld je aan!

'Providing the metals needed to electrify the energy mix' - sessie tijdens Offshore Energy - 28 november

Op dinsdag 28 november van 15.30-16.00 uur organiseert IRO i.s.m. met Offshore Energy Exhibition & Conference een sessie met de titel ‘Providing the metals needed to electrify the energy mix’. Vanuit Allseas zal Pieter Heerema, President, het onderwerp toelichten. Het onderwerp zal ook vanuit wetenschappelijke hoek worden besproken. Volg hier het laatste nieuws over deze sessie en meld je hier als IRO lid met kortingscode IRO_DISCOUNT aan (25%).

Save the date: LOL bijeenkomst bij HSM Offshore - 6 december

Op woensdag 6 december zijn we te gast bij IRO lid HSM Offshore. De officiële uitnodiging volgt later, houd de kalender in de gaten!

Leer meer over offshore energie tijdens onze cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore wind basics (12 december)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (13 december)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Terugblik IRO LOL bijeenkomst bij HGG Profiling Contractors

Op woensdag 27 september werden we zeer gastvrij ontvangen in Wieringerwerf, de thuisbasis van HGG Profiling Contractors: specialisten in 3D profiling.
De IRO Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst voerde ons mee in de wondere wereld van staal en staal snijden, een vak apart! Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

A12-blokkades voorlopig van de baan, Kamer wil onderzoek naar snel afbouwen ‘fossiele subsidies’

De Tweede Kamer wil dat het kabinet in beeld brengt hoe de zogeheten fossiele subsidies snel kunnen worden afgebouwd. Daarmee komt er een einde aan de blokkades van actiegroep Extinction Rebellion op de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag. Lees hier het artikel in het AD.

 

'Kijk bij afbouwen fossiele subsidies vooral naar wat energietransitie helpt'

Dat stellen enkele energie experts. Lees hier het hele artikel op nos.nl.

Young IRO opent deuren

Op 27 oktober zal Young IRO een bezoek brengen aan het grootste constructieschip ter wereld, de Pioneering Spirit van Allseas. Het enthousiasme voor dit evenement is enorm groot en de inschrijvingen konden na slechts 2 uur alweer gesloten worden. Met events zoals dit bieden we Young Professionals in onze sector een uniek inkijk in de offshore wereld. Wil jij met jouw bedrijf hier ook aan bijdragen? Neem dan vooral contact op met Young IRO!

Young IRO op Offshore Energy Amsterdam

Young IRO zal van de partij zijn tijdens de Offshore Energy beurs in Amsterdam. We zullen ook weer onze (traditionele) pubquiz gaan doen, dus wees welkom!

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren