Nieuw IRO lid in de schijnwerpers: BEZEMER uit Dordrecht

19-09-2023 IRO Nieuws, Leden nieuws

Nieuw IRO lid in de schijnwerpers: BEZEMER uit Dordrecht

IRO heeft recentelijk Bezemer als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met Jurgen de Prez, Commercieel Directeur, maken wij kennis met lierleverancier Bezemer.

Waar blinken jullie in uit?

Onze kracht is trekken en hijsen met een kleine voetafdruk – letterlijk en figuurlijk. Wij verhuren voornamelijk lineaire lieren. Onze lieren zijn compact, relatief licht en verbruiken weinig energie.

Omdat we een grote range hebben aan machines zijn we betrokken bij diverse projecten. Zo worden onze 800 Tons lieren ingezet voor landfalls en pipepuls van enkele kilometers terwijl een 35 Tons lier bijvoorbeeld kan worden ingezet voor het binnenhalen van een umbilical.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Wat een leuke zinsspeling: we zijn getrokken door het grote netwerk van professionele mensen die bij IRO werken en erbij zijn aangesloten. Ik ben van mening dat het lidmaatschap veel mogelijkheden biedt als het gaat om het bezoeken van beurzen en het leggen van nieuwe connecties. Bij Bezemer zijn we altijd op zoek naar nieuwe strategische partnerschappen waarbij we de inzetbaarheid van onze assets en technologie kunnen vergroten.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Wij trekken als een ‘tierelier’! Dat beschrijft ons het best. Daarnaast streven we ernaar om de meest veilige en betrouwbare leverancier te zijn in onze markt. We kijken er naar uit om met andere IRO leden te spreken over wat er speelt in de offshore sector en hoe wij kunnen bijdragen aan oplossingen voor de energie transitie. We hebben bijvoorbeeld een concept ontwikkeld waar we samen met mede IRO lid ALP Maritime Services kijken naar het intrekken van zware ankers voor offshore floating wind; waarbij wij een lineaire lier op hun schip installeren waarmee we een hogere kracht kunnen opwekken dan de bollard pull (in NL: paaltrek).

Hoe draagt Bezemer bij aan de energietransitie?

Zoals gezegd door het ontwikkelen van oplossingen met anderen voor de uitdagingen van de toekomst. Vaak hebben de vraagstukken grote overeenkomsten met die van uit de vroege olie en gas dagen. Met bewezen technologieën kunnen we oplossingen hergebruiken.

Wij hebben onze eerste stappen gezet in de hernieuwbare energie voor het trekken van een export kabel voor het Hollandse Kust project; verder gebruiken we onze kennis en technologie in offshore floating wind installaties.


Wil je jouw bedrijf ook een keer in de schijnwerpers zetten? Stuur dan een mailtje naar Marloes Kraaijeveld.