online versie

IRO Nieuws april 2023

18 april 2023

Energie hubs zijn nodig voor energie transitie

Op donderdag 30 maart vond de jaarlijkse gezamenlijke bijeenkomst van IRO en CEDA NL plaats. Het thema voor deze bijeenkomst was ‘energy hubs’, een actueel onderwerp in de energietransitie. Het was een geanimeerde bijeenkomst met interessante en duidelijke presentaties, waarin vragen als ‘zijn energy hubs een toegevoegde waarde voor de torenhoge ambities voor schone energie?, ‘waar staan we nu’, ‘welke mogelijkheden zijn er’ en ‘wat moet er nog gebeuren’ aan de orde kwamen.

Lees hier de terugblik en bekijk de presentaties.

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

Terugblik LOL bijeenkomst bij Gouda Holland i.s.m. TKF

Woensdag 12 april vond weer een goed georganiseerde LOL bijeenkomst plaats bij specialist in kabeldraagsystemen Gouda Holland i.s.m. TKF. Een geslaagde bijeenkomst met interessante presentaties en een rondleiding door de bedrijfshal. Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

Laatste stands beschikbaar Global Offshore Wind & ADIPEC

Laatste kans!

GOW (14-15 juni, Londen):
de zeer goede, compacte en laagdrempelige offshore windshow waarbij de belangrijkste spelers aanwezig zijn. Nog slechts 3 wandpanelen over, zie hier

ADIPEC (2-5 oktober, Abu Dhabi):
’s werelds grootste energieshow met vorig jaar meer dan 160.000 bezoekers. Nog slechts 2 stands en een aantal wandpanelen over, zie hier

Kijk voor alle overige beurzen op de IRO website of neemt contact op met Jeroen Treson via j.tresfon@iro.nl.

 

World Hydrogen Summit & Exhibition: korting voor IRO leden

IRO is supporting partner van World Hydrogen 2023 dat van 9-11 mei plaatsvindt in Rotterdam Ahoy. IRO leden ontvangen exclusief 15% korting op de All-Access of Summit only pas. Boek online met de code IRO15WHS.

Save the date: LOL bijeenkomst Nsecure - 22 juni

Donderdag 22 juni gaan we voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst naar IRO-lid Nsecure. Houd de agenda in de gaten voor meer info en aanmelden.

Samenwerking met GCC Electrical Testing Laboratory

Sinds de Sustainable Development Goals (SDG) in 2015 door de lidstaten van de VN zijn aangenomen, zijn er wereldwijd initiatieven en projecten gelanceerd om onder meer schonere industrieën, betaalbare en groene energie en duurzame steden en gemeenschappen te realiseren. Ook landen in het Midden-Oosten pikken deze duurzame ontwikkelingsdoelen op. Ze… lees meer

Verspil geen energie en schrijf je in voor onze cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (31 mei)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (14 juni)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Wil jij ook met jouw bedrijf in de schijnwerpers staan?

In een kort interview zetten wij onze (nieuwe) IRO leden in de schijnwerpers met vragen als ‘Waar blinken jullie in uit?’, ‘Wat hebben jullie te bieden?’ en ‘Hoe draagt je bedrijf bij aan de energietransitie’. Het interview wordt gedeeld via de nieuwsbrief, website en onze socials. Een mooie kans! Interesse? Stuur dan een mailtje aan Marloes Kraaijeveld via m.kraaijeveld@iro.nl.

Young IRO verwelkomt 500e lid!

De Young IRO community groeit snel! Vorige week werd Calvin Vriends, engineer bij GustoMSC-NOV, verrast met een klein cadeautje om deze mijlpaal te vieren. Op naar de volgende 500! Zijn je collega’s al lid van de Young IRO community? Nodig ze uit om lid te worden en hun netwerk te verbreden via Join Young IRO.

Critical minds event – Moving with Times

Op vrijdag 31 maart kwamen leden van Young IRO naar het kantoor van Critical Minds en speelden hun ‘superheldenspel’. Een goed hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de energietransitie te versnellen. Na het interactieve spel presenteerde elke groep hun strategieën en genoten daarna van een (indoor)barbecue, borrel en netwerken. We kijken terug op een geslaagd evenement en bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid!

Young Maritime Board pleit voor investering in jonge professionals

‘Alle hens aan dek!’ Het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent is een van de grootste uitdagingen voor de regionale Rotterdamse maritieme sector. Een van de vragen is hoe het bedrijfsleven ervoor kan zorgen dat de Young Professionals in de maritieme sector behouden blijven. Om deze vraag te beantwoorden heeft de YMB in samenwerking met Erasmus UPT een onderzoek uitgevoerd naar de behoeften en drijfveren van Young Professionals. “Er wordt veel over ons gepraat, maar niet veel met ons”, aldus de Young Maritime Board-leden. Lees het hele artikel hier.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren