online versie

IRO Nieuws augustus

17 augustus 2023

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

Uitnodiging Global Energy Outlook meeting - 6 september

Op woensdag 6 september vindt de Global Energy Outlook meeting plaats. Deze Global Energy Outlook wordt vakkundig belicht door twee experts Neil Golding – Director of Market Intelligence at EIC (Energy Industries Council) en
Richard Brakenhoff – Market Intelligence Analyst. Check hier het programma en meld je aan!

Uitnodiging Regelgeving: de stand van zaken rondom verplichte duurzaamheidsinformatie (CSRD) - 21 september

Tijdens deze interessante sessie zullen Pieter van ’t Hoff en Romeo Kaptijn van 2BHonest op een interactieve manier de CSRD doorlopen, ervaringen delen en vragen/uitdagingen beantwoorden. Kijk hier voor meer info over het programma en aanmelden!

Uitnodiging LOL bijeenkomst HGG Profiling Contractors - 27 september

Woensdag 27 september gaan we voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst naar IRO lid HGG Profiling Contractors in Wieringerwerf. HGG is specialist op het gebied van 3D profilering van stalen buis-, koker-, balk- en andere profielen. Check hier het programma en meld je aan!

Save the date: ALV bij Huisman - 19 oktober

Voor de Algemene Ledenvergadering zijn wij op donderdag 19 oktober vanaf 15.00 uur te gast bij Huisman in Schiedam. Zet de datum vast in je agenda, de uitnodiging volgt later!

Vooruitblik ADIPEC

Van 2 tot 5 oktober verzamelen de energiebedrijven zich weer in Abu Dhabi voor de jaarlijkse ADIPEC beurs. Met 150.000 bezoekers is dit het grootste energie-evenement ter wereld. Wij hebben een mooi paviljoen van ruim 400 m2 met 22 deelnemende bedrijven.

Receptie tijdens ADIPEC

In nauwe samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Abu Dhabi organiseren wij ook dit jaar weer een ‘Netherlands Energy Transition’ receptie voor de aanwezige Nederlanders tijdens de ADIPEC beurs. Op maandagavond 2 oktober verwachten wij 200 gasten te ontvangen in de rooftop bar van het Aloft hotel. De uitnodiging zal begin september verstuurd worden en dan opent ook de inschrijving. Let op: registratie is noodzakelijk.

Vooruitblik beurzen 2024

Voor volgend jaar hebben wij weer een aantal interessante beurzen op stapel staan:

 • Mei: OTC Houston – met de geplande offshore wind projecten daar, zal dit een interessante editie worden.
 • Juni: Global Offshore Wind Manchester – de jaarlijkse offshore wind beurs in de UK
 • Juni: SEOGS Parmaribo – nu het ernaar uitziet dat Total eindelijk de FID gaat nemen, zal het echt ‘los’ gaan daar
 • Augustus: ONS Stavanger – de energietransitie-beurs in Noorwegen
 • November: ADIPEC Abu Dhabi – de grootste energiebeurs ter wereld

Rond eind augustus zal de inschrijving voor OTC en ONS open gaan, en die voor de andere beurzen zal in de maanden daarna volgen. So stay stuned!

Caribbean Energies and Investment Summit - korting voor IRO leden!

De Caribbean Energies and Investment Summit vindt plaats van 31 oktober t/m 2 november in Barbados. IRO leden ontvangen 15% korting op deelname. Kijk hier voor meer info en stuur een e-mail naar americas@gep-events.com met de code IRO15 om toegang te krijgen tot de korting en je aan te melden voor deelname.

Recharge Earth

Op 6 en 7 september 2023 vindt voor de derde keer Recharge Earth plaats in Ahoy Rotterdam. Dit jaarlijks terugkerende congres over de energietransitie kenmerkt zich door een breed aanbod aan presentaties, workshops, debatten, exposanten en netwerkmogelijkheden. Het bereiken van een duurzame energietoekomst staat centraal. Meer info over het programma en aanmelden vind je hier.

Doe mee aan de NL Waterway Cleanup 2023

Nederland komt jaarlijks in actie om de vaarwegen schoon te maken. Als cohost van de VN-waterconferentie in New York samen met Tadzjikistan in maart eerder dit jaar, ligt de focus dit jaar op het herhalen van de oproep om wateractie te ondernemen. De derde editie vindt plaats in aanloop naar World Cleanup Day op 16 september. Wil je bijdragen aan de NL Waterway Cleanup van dit jaar? Kijk hier voor meer informatie. Elke inspanning – groot of klein – telt!

Bezoek van het Spaanse AFM Cluster

Metaalunie organiseert i.s.m. het Spaanse AFM Cluster van 18 t/m 20 oktober bedrijfsbezoeken in Nederland (regio Eindhoven). Volgens het AFM Cluster kan het bezoek vooral interessant zijn voor machinefabrieken. Binnen het AFM Cluster is ook een aantal bedrijven actief voor de renewable en fossiele energie. Lijkt dit bezoek interessant voor uw bedrijf, neem dan contact op met Gert van Doorn, tel: 06-39034736 of lees hier meer.

Op(ge)laden met nieuwe energie?! Schrijf je dan nu in voor onze cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

 • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (20 september)
  Voor meer info en registratie: klik hier
 • Offshore wind basics (28 september)
  Voor meer info en registratie: klik hier

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Leuke column van Ruben de Jong namens het Young IRO bestuur. Zij zijn het komende jaar columnisten voor de Maritiem Courant, met wisselende pen.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren