online versie

IRO Nieuws februari

16 februari 2023

Jaarverslag 2022

Het IRO jaarverslag 2022 staat weer online! In het overzicht zie je de facts & figures en alle highlights van een bijzonder jaar. Neem snel een kijkje via onderstaande links!

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt het volgende nieuwe lid:

Save the date: IRO-CEDA meeting 'Energy Hubs' - 30 maart

Op donderdag 30 maart organiseren IRO en CEDA een gezamenlijke bijeenkomst met als thema ‘Kunstmatige eilanden als energiehubs’. Nadere informatie en officiële uitnodiging volgt. Houd de kalender in de gaten!

Aramco positief over innovaties Nederlandse offshore energie industrie

De mede door IRO georganiseerde handelsmissie energietransitie (van 29 januari tot en met 1 februari) in Saudi-Arabië is in aanwezigheid van onze ambassadeur Janet Alberda afgesloten met een meeting met topmanagement van Aramco in Dhahran. Aramco zet stevig in op verduurzaming, (samengevat in) onderdeel… lees meer

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De afgelopen weken waren Peter Berdowski, CEO Boskalis, en Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW regelmatig in het nieuws over het wetsvoorstel Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hun kritiek richt zich vooral op de uitvoerbaarheid, haalbaarheid en eenduidigheid van een aantal regels. Daarnaast vinden zij dat IMVO op EU-niveau moet worden geregeld. Redenen… lees meer

Terugblik LOL bijeenkomst Bluestream Offshore

Goed om weer in Den Helder te zijn geweest voor een drukbezochte, zeer interessante IRO LOL bijeenkomst bij Bluestream Offshore vrijdag 10 februari. Bluestream Offshore heeft tijdens deze middag in korte tijd glashelder gemaakt waar zij mee bezig is en welke belangrijke rol niet alleen Bluestream maar onze hele Offshore-toeleveringsindustrie speelt met betrekking tot de oplossingen rondom de energietransitie (en energiezekerheid!). Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s in de galerij.

Netherlands Pavilions - aankomende deadlines

Klik op de links voor meer info over de beurzen, prijzen en aanmeldformulieren. Of neem contact op met Jeroen Tresfon via j.tresfon@iro.nl.

Internationale wind & water works activiteiten de komende maanden

Op de website wind & water works vind je een overzicht van interessante buitenlandse activiteiten voor Nederlandse offshore/windbedrijven met internationale ambities. Vóór de zomer staan er onder meer activiteiten in Denemarken, Finland, Italië en Polen op de agenda, vaak georganiseerd in samenwerking met de lokale diplomatieke posten en/of associaties. In juni vindt Global Offshore Wind plaats. Bekijk de events pagina voor een totaaloverzicht.

IRO lid in de schijnwerpers: Bredenoord

Door middel van een kort interview zetten we graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers. Deze keer maken we kennis met Bredenoord in een persoonlijk gesprek met Peter Rijkens, Area manager Bredenoord regio Noord West Nederland. Lees hier het interview.

Maritiem Masterplan

Het Maritiem Masterplan is ingediend bij het Nationaal Groeifonds. Het doel van het Masterplan is om betrouwbare en concurrerende klimaatneutrale schepen te ontwikkelen, bouwen en gebruiken.

Via deze link kunt u een samenvatting van het plan lezen.

Verbreed je kennis met onze offshore energy en wind cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (15 maart)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (14 april)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Young IRO and Critical Minds present: 'Moving with the times!' - 31 maart

Met een interactieve game nemen Critical Minds & Young IRO je mee op reis naar duurzaamheid binnen de huidige offshore-, maritieme en energiesector en de uitdagingen die daarbij komen kijken.  Young IRO leden kunnen zich vanaf nu inschrijven via de online kalender.

Plattegrond Offshore Energy geopend, boek nu een stand

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) 2023 heeft zijn plattegrond geopend! Neem deel met een stand en maximaliseer de zichtbaarheid van uw bedrijf door deel uit te maken van dit tweedaagse evenement vol netwerkmogelijkheden, matchmaking, samenwerken met collega’s, zakendoen en het verbreden van uw horizon.
Klik hier voor meer info.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren