online versie

IRO Nieuws januari

17 januari 2023

IRO Nieuwjaarsreceptie: ouderwets druk en gezellig!

Weer ouwerwets druk en gezellig! Dat was de IRO Nieuwjaarsreceptie afgelopen donderdag 12 januari, waar de ruim 250 gasten warm werden onthaald in het Maritiem Museum Rotterdam. Er veel genetwerkt onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Een mooie manier om het nieuwe jaar succesvol af te trappen! Bekijk hier de aftermovie. Credits: NorthCMedia

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

Uitnodiging LOL bijeenkomst Bluestream Offshore - 10 februari

Vrijdag 10 februari gaan wij voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst naar IRO-lid Bluestream Offshore in Den Helder. De inschrijving is geopend, graag zien we jullie daar om 11.30 uur voor ontvangst met een broodje. Voor meer info over het programma en aanmelden klik hier.

Save the date IRO bijeenkomsten

Voor de eerste helft van 2023 staan de volgende IRO bijeenkomsten gepland. Zet de data vast in je agenda, uitnodigingen volgen later!

Netherlands Pavilions - aankomende deadlines

Klik op de links voor meer info over de beurzen, prijzen en aanmeldformulieren. Of neem contact op met Jeroen Tresfon via j.tresfon@iro.nl.

Verbreed je kennis met onze offshore energy en wind cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore wind basics (14 februari)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (15 maart)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Rapport Gaswinning op de Noordzee

Een belangrijke conclusie uit dit onlangs verschenen rapport over Gaswinning op de Noordzee is dat, in geval van aardgas uit bijvoorbeeld Rusland via pijplijntransport naar Nederland, en uit de USA via transport in de vorm van LNG, deze ‘upstream’-emissies 5 maal (Rusland) tot 6 maal (USA) hoger liggen dan die van aardgas uit Nederland of Noorwegen.

IRO lid in de schijnwerpers: Nidec Netherlands

Door middel van een kort interview zetten we graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers. Deze keer maken we kennis met Nidec Netherlands B.V. in een persoonlijk gesprek met Eric Haarman, outside sales engineer. Lees hier het interview.

Energieopslag & Distributie 2023 - korting voor IRO leden!

Op 9 maart 2023 organiseert Management Producties de 8ste editie van Energieopslag & Distributie, in samenwerking met Energie Nederland, TKI Nieuw Gas en Energystorage NL. IRO leden ontvangen 100 euro korting via de code IRO100. Meer info over het programma en aanmelden vind je hier.

Handelsmissie energietransitie Zuid-Korea en Japan

Wilt u zakendoen in Zuid-Korea en Japan op het gebied van wind op zee, waterstof, batterijtechnologie, elektrische mobiliteit? Ga dan mee van 13 t/m 17 maart 2023 met een handelsmissie met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, als zakelijk missieleider. Lees meer.

Volgens offshore-nestor Edward Heerema zijn mangaanknollen het nieuwe goud

Lees hier het hele artikel in het FD.

Docuserie Heels of Steel - oproep voor een vrouwelijke kandidaat

Voor de nieuwe 4-delige docuserie Heels of Steel is NorthCmedia nog op zoek naar 1 kandidaat. In de serie worden vrouwen met interessante functies bij bedrijven in de offshore wind en maritieme industrie geportretteerd. Heels of steel brengt op een integere en informatieve manier het DNA van de maritieme en offshore energie in beeld en speelt in op het steeds belangrijker wordende thema diversiteit. Neem voor meer informatie contact op met Irene ’t Hart: +31 6 3003 8854 en bekijk hier de factsheet.

Maritieme, Arbeidsmarkt en Haven Monitor

Onlangs is in opdracht van het Ministerie v. Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en i.s.m. met Nederland Maritiem Land de gecombineerde Maritieme, Arbeidsmarkt en Haven Monitor gepubliceerd. Hierin worden elk jaar de meest relevante economische en arbeidsmarktcijfers van het maritieme cluster, waaronder offshore (energie) in Nederland gepubliceerd.

Download hier de (samenvatting van) de monitor.

Waterstof hot in Nederland: derde plaats in Europa bij octrooiaanvragen op nieuwe waterstoftechnologieën

Nederlandse bedrijven vragen steeds vaker octrooien (ofwel patenten) aan op nieuwe waterstoftechnologieën. Interessant artikel, over het waarom en hoe dit vanuit overheid ondersteund wordt lees je hier.

De wereld kan fossiel nog niet afschakelen

De omschakeling naar duurzame energie kan niet snel genoeg gaan, maar toch blijven investeringen in olie en gas noodzakelijk, meent journalist . Lees hier het hele artikel uit de NRC.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren