IRO lid in de schijnwerpers: Nidec Netherlands B.V.

10-01-2023 IRO Nieuws, Leden nieuws

IRO lid in de schijnwerpers: Nidec Netherlands B.V.

Door middel van een kort interview willen we graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers zetten. Deze keer maken we kennis met Nidec Netherlands B.V in een persoonlijk gesprek met ERic Haarman, outside sales engineer.

Waar blinken jullie in uit?

Nidec produceert wereldwijd miljarden elektromotoren per jaar. Deze motoren zijn op vele plekken te vinden: in smartphones, de automobiel industrie, hybride voortstuwing van schepen, de HVAC markt, etc. De motoren van Leroy-Somer, onderdeel van Nidec, worden geproduceerd in Frankrijk en worden voornamelijk gebruikt voor de algemene industrie, de scheepvaart en de olie & gas industrie.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Voor Leroy-Somer is naamsbekendheid van groot belang. Een firma die al meer dan 100 jaar elektromotoren maakt, is wel gekend maar soms niet bekend als toeleverancier. Met de grote potentie aan IRO-leden werkzaam in de scheepvaart en olie & gas industrie komen we in contact met een groot potentieel afzetgebied.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Onze Leroy-Somer scheepvaartmotoren omvatten een complete range tot en met 1,5 MW. Voor de olie & gas industrie kunnen we onze ATEX motoren in IE3 klasse leveren en voor de algemene industrie hebben we zeer energiezuinige motoren met efficiency klasse conform IE4/IE5. Onze Dyneo+ LSHRM is een energiezuinige motor met magneet- en reluctantietechniek gecombineerd.

En erg belangrijk, naast deze producten staat er in Sliedrecht een team voor u klaar dat meedenkt om tot een beste oplossing te komen op het gebied van motoren en frequentieregelaars. Ook hebben we in Frankrijk per marktsegment een gespecialiseerd team tot onze beschikking dat verstand heeft van de ontwikkelingen in uw branche.

Hoe draagt Nidec bij aan de energietransitie?

Leroy-Somer ontwikkelt vooruitlopend op de marktvraag en de snel veranderende eisen van de markt en heeft daardoor de beschikking over niet alleen IE3 en IE4 maar ook IE5 motoren. De motoren zijn nu en in de toekomst klaar voor gebruik en natuurlijk blijven wij de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing volgen.

De energietransitie is een noodzaak en daarom stimuleren wij het gebruik van energiebesparende motoren. Wij informeren onze klanten, voornamelijk system integrators en OEM bedrijven, om hun (eind)klant te wijzen op de mogelijkheden van energiesubsidie bij investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) voor Nederlandse eindgebruikers is hier een goed voorbeeld van. Het is de taak van de gebruiker deze EIA aan te vragen.