online versie

IRO Nieuws januari

18 januari 2024

Nieuwjaarsreceptie & afscheid Sander Vergroesen

Woensdag 10 januari jl. hield IRO haar nieuwjaarsreceptie in Sociëteit de Witte in Den Haag. Het was een druk bezochte receptie die naast het proosten op een mooi 2024, óók in het teken stond van het vertrek van Sander Vergroesen, directeur IRO.
Mark Heine, voorzitter IRO, dankte Sander voor zijn jarenlange inzet en blikte in zijn toespraak terug op 2023 én nam ons mee in de toekomstplannen voor IRO. Lees de terugblik en bekijk de foto’s en de aftermovie!

 

Nieuws

Nieuwe leden

IRO verwelkomt de volgende nieuwe leden:

Afscheidsinterview Sander Vergroesen

Na de viering van het 50-jarig jubileum in juni 2022, is IRO begonnen met het opzetten van een nieuwe strategie voor de volgende 50 jaar. Sander is daar intensief bij betrokken, maar vindt dat een jongere opvolger vol nieuw elan die ‘kar naar de groene toekomst’ moet gaan trekken. Samen met Sander blikken wij terug en kijken wij vooruit.

Lees hier het afscheidsinterview.

IRO en NMT verkennen samenvoeging

IRO en NMT zijn beide succesvolle en financieel gezonde brancheverenigingen. Er wordt al jarenlang samengewerkt op het gebied van exportpromotie en ook op het gebied van belangenbehartiging overlappen veel onderwerpen elkaar. Daarom vinden de besturen van beide brancheverenigingen het de moeite waard om te onderzoeken of door een samenvoeging de positie van de Nederlandse maritieme maak- en offshore-industrie nog verder versterkt kan worden. Lees hier meer.

Interessant: Efficiënte geschillenbeslechting in de offshore energy industrie - 31 januari

Geschillen tussen contractanten komen helaas veelvuldig voor, zeker ook in de offshore/maritieme sector. Hoe kan je hier het beste mee omgaan? Het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en IRO organiseren i.s.m. NMT, NWEA en RPPC op 31 januari a.s. een informatieve sessie die inzicht geeft in de verschillende vormen van alternatieve geschillenbeslechting en de voordelen die dit partijen kan bieden. Ben je er ook bij? Meld je dan hier aan.

Meld je aan! LOL bijeenkomst bij Strohm - 7 februari

Op woensdagmiddag 7 februari zijn wij te gast bij Strohm in IJmuiden tijdens de eerste IRO LOL meeting van 2024. Strohm produceert lange flexibele composiet subsea pijpen voor zowel de renewable markt als voor olie en gas. Het belooft een interessante middag te worden! Meld je hier aan!

Beurzen 2024

Seawork Southampton (11-13 juni): deadline 31 januari

GOW Manchester (18-19 juni): deadline 23 maart

SEOGS Paramaribo (25-28 juni): deadline 15 maart

ONS Stavanger (26-29 augustus): deadline 29 januari

ADIPEC Abu Dhabi (11-14 november): deadline 19 april

Neem voor meer info contact op met Jeroen Tresfon.

Handelsmissie Brazilië - Duurzame havenontwikkeling en hernieuwbare energiebronnen

Van 3 t/m 7 maart organiseert RVO, Min. van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse Ambassade in Brasilia, het Nederlands consulaat-generaal in São Paulo, NBSO Porto Alegre en Rotterdam Partners een handelsmissie naar Brazilië. O.a. de grootste Latijns-Amerikaanse vakbeurs voor de logistieke sector, de Intermodal in Sao Paulo, en ook de haven van Rio Grande worden bezocht. Een unieke mogelijkheid om in contact te komen met geïnteresseerde partijen uit de haven- en renewable energy sector. Kijk hier voor meer info en aanmelden (deadline 31 januari).

EBN Infographic 'Energie in cijfers 2024'

Dinsdag 16 januari 2024 is de infographic ‘Energie in cijfers 2024’ gepresenteerd tijdens het EBN Energieontbijt. De infographic 2024 focust op de belangrijke feiten en cijfers over ons energiesysteem én op dat wat er nodig is om de energietransitie te laten slagen. Download hier de reguliere infographic en hier de speciale jongeren editie.

Maritieme Monitor

Onlangs is in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en i.s.m. Nederland Maritiem Land de gecombineerde Maritieme, Arbeidsmarkt en Haven Monitor gepubliceerd. Hierin worden elk jaar met behulp van het CBS en een extern onderzoeksinstituut de meest relevante economische en arbeidsmarktcijfers van het maritieme cluster, waaronder offshore (energie) in Nederland gepubliceerd.

Download hier de (samenvatting van) de monitor.

Nieuwe cursusdata 2024

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen! Voor 2024 zijn de volgende data gepland:

Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie
13 maart & 5 juni

Offshore Wind Basics
22 januari & 2 april

Check de kalender voor meer info en registratie.

World Energy Congress

Taking place from 22-25 April 2024 in Rotterdam, the 26th World Energy Congress is the only global energy event convening 150+ C-suite speakers, 70+ Ministers, and 7,000+ international energy stakeholders, and enables the highest levels of government-to-government dialogue. It’s time to shape the future of energy. Register here.

Nieuw Nederlands initiatief OceanLove Innovation Award omarmd door Verenigde Naties

Het in Nederland geïnitieerde, internationale non-profit project OceanLove heeft vorige week de eerste editie gelanceerd van de OceanLove Innovation Award. Met dit initiatief daagt OceanLove alle creatieve geesten over de hele wereld uit om ideeën in te zenden voor nieuwe producten, campagnes of initiatieven die meetbaar bijdragen aan het beschermen van de oceanen, maritieme hulpbronnen en ecosystemen. Deelnemers kunnen hun ideeën inleveren via de website www.oceanlove.news

Volumegrens CO2 reductie: strategische misser

Pieter Spruijt is bij Damen Shipyards systeemontwikkelaar voor duurzame brandstoffen. Hij is daarnaast Board Member bij Young IRO, de jongerenorganisatie van de IRO. De Young IRO Board is dit jaar een van de columnisten van de Maritiem Courant, met wisselende pen. Lees hier zijn column.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren