online versie

IRO Nieuws mei 2023

16 mei 2023

Terugblik OTC 2023

Van 1-5 mei was de Nederlandse offshore community weer in Houston voor de jaarlijkse Offshore Technology Conference. Hoewel het Nederlands paviljoen met 738 m2 iets kleiner was dan vorig jaar, was de beurs met 31.000 unieke bezoekers uit 104 landen 30% beter bezocht dan vorig jaar. Wij kregen positieve reacties op de nieuwe NL branding; het paviljoen was heel herkenbaar en viel goed op. De NL Energy Transition Lounge was alle dagen een bruisend middelpunt van het paviljoen.

Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s.

Nieuws

Uitnodiging Ledenbijeenkomst Nsecure - 22 juni

Donderdagmiddag 22 juni gaan we een kijkje in de unieke keuken nemen bij IRO lid Nsecure, marktleider en IT-dienstverlener in toegang en security. Het thema van de middag is ‘Digitalisering van security‘. Samen met Allseas neemt Nsecure je mee in hoe integrale security oplossingen passen bij het unieke karakter van de offshore en hoe je voldoet aan alle wettelijke kaders en safety vereisten. Meld je hier snel aan. Max. 70 deelnemers, vol=vol.

IRO lid in de schijnwerpers: Orga

Wij zetten we graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers met een kort interview. Deze keer maken we kennis met Orga in een persoonlijk gesprek met Marko Nieuwenhuize, Strategic Business Development Manager. Lees hier het interview.

 

World Hydrogen Summit

Van 9-11 mei vond het World Hydrogen Summit plaats in Rotterdam. Tijdens het event werden meer dan 11.500 decisionmakers, ministers van Energie en CEO’s uit meer dan 100 landen verwelkomd. Het event geldt als de officiële wereldwijde springplank voor waterstofdeals en tentoonstelling van projectontwikkelingen om de rest van de wereld… lees meer

Interessante Offshore Energy Update mei 2023

Deze ‘Offshore Energy Update’ van Richard Brakenhoff is de tweede release als onafhankelijk analist. In deze update komen een groot aantal onderwerpen aan bod:
❖ Van de vraag naar olie tot benodigde investeringen in hernieuwbare energie
❖ Van de ontwikkeling van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen tot de beschikbaarheid van mineralen die cruciaal zijn voor de energietransitie

Download de update hier.

Green Ports Partnership Joint Statement tussen Brazilië en Nederland

Namens Wind & Water Works ondertekende IRO de Green Ports Partnership Joint Statement tussen Brazilië en Nederland.  Rotterdam Partners, in nauwe samenwerking met Braziliaanse en Nederlandse publieke en private samenwerkende partijen, verklaren zich te committeren aan een driejarig samenwerkingsprogramma genaamd “Green Ports Partnership”, met als hoofddoel Nederlandse bedrijven te ondersteunen… lees meer

TKI event Circulair en Digitaal - 6 juni

Op donderdag 6 juni organiseert Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Maritiem in samenwerking met Nederland Maritiem Land weer een live evenement in HAL4 aan De Maas. Dit evenement staat in het teken van circulariteit en digitalisering. Voor meer info, lees meer.

Ocean & North Sea Summit 2023 - 14 juni

Op 14 juni vindt op initiatief van Topsector Water & Maritime, Dutchsail en Gemeente Den Haag de Ocean & North Sea Summit 2023 plaats in Den Haag. De onderwerpen die aan bod komen via inspirerende break out sessies zijn: energie op zee, veiligheid op zee, schone en gezonde wateren en data science. Bekijk hier het programma en meld je aan!

Offshore Day 2023 - korting voor IRO leden

Op donderdag 15 juni vindt de 8e editie van Offshore Day plaats in Antwerpen. Dit jaar wordt ingegaan op de samenwerking tussen Nederland en België en de drukte op de Noordzee. IRO leden ontvangen bij aanmelden een éénmalige korting van €150 op het toegangsbewijs. Klik hier voor het volledige programma en hier om je aan te melden met deze korting.

BRAINERGY, dàt is wat je krijgt bij onze cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (31 mei)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (28 september)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Nieuwe subsidieregeling voor waterstofaandrijving van voer- en vaartuigen in de agrarische sector en scheepvaart

Er is een nieuwe subsidieregeling voor ondernemers in de Kop van Noord-Holland die hun voer- en vaartuigen willen ombouwen naar een waterstofaandrijving. Met deze subsidie (met een maximum van € 50.000,-) stimuleert de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland bedrijven in de scheepvaart en agrarische sector, om meer gebruik… lees meer

Extra zichtbaarheid, deel je persbericht met ons!

Wist jij dat IRO de persberichten van haar leden op de IRO website plaatst? Deze persberichten worden gekoppeld aan het lidprofiel op de online ledenlijst én voor extra bereik ook nog eens gedeeld via de IRO pagina op LinkedIn. Stuur je persberichten naar info@iro.nl en zorg zo voor extra zichtbaarheid van jouw bedrijf!

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren