online versie

IRO Nieuws september

14 september 2023

Algemene Ledenvergadering bij Huisman - 19 oktober

De Algemene Ledenvergadering vindt dit jaar op 19 oktober plaats bij Huisman in Schiedam. Joris Teer van The Hague Centre of Strategic Studies zal een presentatie verzorgen. Hij is gespecialiseerd in kritische grondstoffen en energietransitie en de geopolitiek van semiconductors. Joris zal ons meenemen in de laatste geopolitieke ontwikkelingen en inzichten geven op de effecten hiervan in de economie. Wat deze ontwikkelingen betekenen voor levering van kritische grondstoffen en specifieke onderdelen die essentieel zijn voor de energietransitie. Je kunt je nu al aanmelden. Kijk hier voor meer info! De officiële uitnodiging volgt volgende week.

 

Nieuws

Infosessie Regelgeving: de stand van zaken rondom verplichte duurzaamheidsinformatie (CSRD) - 21 september

Tijdens deze interessante sessie zullen Pieter van ’t Hoff en Romeo Kaptijn van 2BHonest op een interactieve manier de CSRD doorlopen, ervaringen delen en vragen/uitdagingen beantwoorden. Kijk hier voor meer info over het programma en aanmelden!

Wees erbij! LOL bijeenkomst HGG Profiling Contractors - 27 september

Woensdag 27 september gaan we voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst naar IRO lid HGG Profiling Contractors in Wieringerwerf. HGG is specialist op het gebied van 3D profilering van stalen buis-, koker-, balk- en andere profielen. Check hier het programma en meld je aan!

Terugblik Global Energy Outlook

Het ‘Global Energy Outlook’ event, dat op woensdag 6 september plaatsvond in het Maritiem Museum Rotterdam, leverde diverse vergezichten op. Neil Golding en Richard Brakenhoff namen ons mee in de wereld van productie en consumptie van energie (fossiel & renewable) – nu en in de toekomst. We zijn er nog lang niet met het vinden van alternatieven voor olie & gas en lopen tegen veel obstakels aan. Uitdagingen te over, waar we met z’n allen de schouders onder moeten zetten.
Kijk hier voor de presentaties en foto’s.

Registratie OTC Houston 2024 geopend!

IRO organiseert van 6-9 mei 2024 weer het Nederlandse paviljoen op de Offshore Technology Conference (OTC)! Met de geplande offshore windparken in de Golf van Mexico belooft het een interessante editie te worden. Boek hier hier je stand (exclusief voor IRO leden)!

Registratie ONS 2024 geopend!

Van 26-29 augustus 2024 vindt de 50e editie van ONS plaats in Stavanger, Noorwegen. Een jubileum! Nu de Noorse regering zwaar investeert in hernieuwbare energie, zal deze beurs in het teken staan van de energietransitie met een mix van alle soorten offshore-energie, carbon capture en waterstof. IRO zal een Nederlands Paviljoen hosten in hal 5, één van de hoofdhallen. Kijk hier voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

Vooruitblik beurzen 2024

Voor volgend jaar hebben wij weer een aantal interessante beurzen op stapel staan:

  • Mei: OTC Houston – met de geplande offshore wind projecten daar, zal dit een interessante editie worden.
  • Juni: Global Offshore Wind Manchester – de jaarlijkse offshore wind beurs in de UK
  • Juni: SEOGS Parmaribo – nu het ernaar uitziet dat Total eindelijk de FID gaat nemen, zal het echt ‘los’ gaan daar
  • Augustus: ONS Stavanger – de energietransitie-beurs in Noorwegen
  • November: ADIPEC Abu Dhabi – de grootste energiebeurs ter wereld

Europort 2023

Europort is al decennialang dé vakbeurs en ontmoetingsplaats waar de internationale maritieme industrie samenkomt om te netwerken, verbinden en innoveren. De volgende editie van Europort is van 7-10 november 2023 in Rotterdam Ahoy. IRO is supporting partner. Registreer je gratis voor een bezoek.

Offshore Energy 2023 - 25% korting voor IRO leden!

Mis deze kans niet en registreer je hier meteen voor de Offshore Energy Exhibition & Conference op 28 en 29 november 2023 in Amsterdam. Gebruik de code IRO_DISCOUNT om je korting te claimen.

 

Op(ge)laden met nieuwe energie?! Schrijf je dan nu in voor onze cursussen!

Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (28 september)
Let op: de voertaal is deze keer Engels. Voor meer info en registratie: klik hier

 

Voorlichtingssessie Maritiem Masterplan - 16 oktober

Op 16 oktober aanstaande organiseert Nederland Maritiem Land (NML) van 14.00-17.00 uur een voorlichtingssessie over de uitvoering van het Maritiem Masterplan. Deze voorlichtingssessie staat open voor bedrijven en instellingen in de maritieme sector en daarbuiten, die een rol kunnen en willen spelen bij de realisatie van het Maritiem Masterplan.

Kijk hier voor meer info over het programma en aanmelden.

 

Captain of Sales - 17 november

Op 17 november organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de zesde keer het bijzondere evenement ‘Captain of Sales’. Een dag lang strijden teams zij aan zij in een wedstrijd om het meeste geld op de halen voor de KNRM. De winnaar wordt Captain of Sales. Heb je een warm hart voor de KNRM en ben je dol op uitdagingen? Kom dan in actie en beleef een geweldige KNRM ervaring, samen met de KNRM vrijwilligers. Meld je hier snel aan!

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Op 21 september organiseert IRO een speciale fysieke sessie over CSRD. Mocht u meer willen weten of bent u niet in de gelegenheid om de 21 september aanwezig te zijn, dan kunt u ook deelnemen aan een webinar reeks die door VNO/NCW i.s.m. SER en de Raad voor de Jaarverslaggeving wordt georganiseerd. Kijk hier voor meer info.

Doe mee | Enquête Maatschappelijke bijdrage ondernemers

In heel Nederland zetten ondernemers zich actief in voor het verenigingsleven, lokale evenementen en veel andere maatschappelijke initatieven. Op heel veel manieren dragen ze bij aan een leefbare en levendige gemeente. MKB-Nederland vindt dat deze inzet meer zichtbaarheid verdient en is benieuwd naar uw inspanningen. MKB-Nederland en  ​​​​onderzoeksbureau Panteia hebben een korte vragenlijst opgesteld. Doe ook mee en vul hier de vragenlijst in!

IRO Lustrum groot succes!

Hieperdepiep hoera, ons ‘kind’ Young IRO is 5 jaar geworden! 5 jaar waarin zij grote stappen hebben gezet om de jonge generatie van onze industrie verbinding te laten maken, te inspireren en ideeën en nieuwe innovaties te delen om zo een toekomstbestendige en duurzame industrie te creëren. Afgelopen vrijdag hebben zij dat groots gevierd. Lees hier de terugblik en bekijk de foto’s. Op naar de volgende 5 jaar!

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren