online versie

IRO Zomernieuws

13 juli 2023

Nieuws

Uitnodiging Global Energy Outlook meeting - 6 september

Op woensdag 6 september vindt de Global Energy Outlook meeting plaats. Deze Global Energy Outlook wordt vakkundig belicht door twee experts Neil Golding – Director of Market Intelligence at EIC (Energy Industries Council) en
Richard Brakenhoff – Market Intelligence Analyst. Check hier het programma en meld je aan!

Uitnodiging Regelgeving: de stand van zaken rondom verplichte duurzaamheidsinformatie (CSRD) - 21 september

Tijdens deze interessante sessie zullen Pieter van ’t Hoff en Romeo Kaptijn van 2BHonest op een interactieve manier de CSRD doorlopen, ervaringen delen en vragen/uitdagingen beantwoorden. Kijk hier voor meer info over het programma en aanmelden!

Uitnodiging LOL bijeenkomst HGG Profiling Contractors - 27 september

Woensdag 27 september gaan we voor onze Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst naar IRO lid HGG Profiling Contractors in Wieringerwerf. HGG is specialist op het gebied van 3D profilering van stalen buis-, koker-, balk- en andere profielen. Check hier het programma en meld je aan!

Save the date: ALV bij Huisman - 19 oktober

Voor de Algemene Ledenvergadering zijn wij op donderdag 19 oktober te gast bij Huisman in Schiedam. Zet de datum vast in je agenda, de uitnodiging volgt later!

Verspil geen energie en schrijf je in voor onze cursussen!

Je kennis verbreden of een (nieuwe) collega introduceren in de wereld van offshore energy? Schrijf je dan in voor onze cursussen:

  • Offshore energy: van fossiel naar duurzame energie (20 september)
    Voor meer info en registratie: klik hier
  • Offshore wind basics (28 september)
    Voor meer info en registratie: klik hier

Terugblik IRO infosessie Afrika: Namibië, Tanzania en Senegal

Afrika en met name de landen Namibië, Tanzania en Senegal / Mauritanië bieden ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van energie! Woensdag 5 juli heeft Peter Boon van Gushikama Business Consult , tijdens een informatieve IRO bijeenkomst alle ins & outs gedeeld over deze landen. Lees hier de terugblik en bekijk de presentatie.

210 miljoen Euro toegekend uit Nationaal Groeifonds aan Maritiem Masterplan

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen… lees meer

Kabinet presenteert strategie voor energiesysteem van de toekomst

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor het toekomstige energiesysteem. Het verandert hoe we energie opwekken, transporteren, opslaan en gebruiken. En biedt economische kansen en ruimte voor nieuwe verdienmodellen. Om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben, moeten we daar nu al op gaan aansturen… lees meer

Interessant artikel: ‘Carbon Capture and Storage today: a kaleidoscope of challenges, passion and collaboration’

EBN heeft het inspirerende artikel ‘Carbon Capture and Storage today: a kaleidoscope of challenges, passion and collaboration’ gepubliceerd over de huidige ontwikkelingen op het gebied van CO2 transport en opslag. Download hier dit Engelstalige artikel.

Historisch klimaatakkoord zeevaart: netto nul uitstoot 'in of rond' 2050

De 175 lidstaten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) hebben een historisch akkoord bereikt voor de reductie van emissies door de internationale zeevaart. Er is besloten dat ‘in óf rond’ 2050 netto nul uitstoot van broeikasgassen moet zijn gerealiseerd. Ook voor veel IRO leden van belang! Lees hier meer.

Lustrum Young IRO

Op 8 september viert Young IRO haar 5-jarig bestaan! Young IRO leden zijn van harte uitgenodigd om dit te vieren. Check de kalender voor meer info.

Welkom nieuwe Young IRO Bestuurslid: Kirsten van Dongen

Onlangs is ook Kirsten van Dongen toegetreden tot het Young IRO Bestuur. Hartelijk welkom, Kirsten!
Kom binnenkort naar een van de Young IRO evenementen en leer alle nieuwe Bestuursleden persoonlijk kennen!

Ook lid worden van Young IRO? Meld je hier aan!

Mooie zomer!

Het IRO team wenst alle leden een mooie zomer toe! We hopen je snel weer te kunnen ontmoeten op één van onze events!

Check onze kalender en volg ons op LinkedIn voor het laatste nieuws over onze events, beurzen en nog meer offshore energie nieuws.

Meer Nieuws
Branchevereniging voor de Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie

Boompjes 40
3011 XB Rotterdam
The Netherlands
+31 793411981
info@iro.nl
www.iro.nl

Online versie Uitschrijven Email voorkeuren