Afrika Works! 2019: conferentie over Afrikaanse steden van de toekomst

April 8 - 9 | Van Nelle Fabriek in Rotterdam Conferences & Exhibitions

Africa Works! 2019

Afrika heeft de toekomst en die toekomst ziet er steeds stedelijker uit. Niet alleen is Afrika het continent met de grootste bevolkingsgroei, het urbaniseert ook razendsnel. Halverwege deze eeuw is Lagos (Nigeria) de grootste stad ter wereld, en al over 6 jaar zijn er meer dan 100 steden in Afrika met meer dan een miljoen inwoners. Wat betekent dat voor ons meest buurcontinent? Welke uitdagingen brengt dat met zich mee, en welke kansen? En hoe kan het Nederlandse bedrijfsleven een nog grotere rol gaan spelen bij de stedenbouw in Afrika?

Deze vragen staan centraal tijdens Africa Works! 2019, het grootste op Afrika gerichte zakelijke evenement van de Benelux, dat gehouden wordt op 8 en 9 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Diverse Afrikaanse delegaties komen hier om de top van het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten.

Deelnemers horen inspirerende sprekers over Afrika’s eerste stroom-opwekkende afvalcentrale (General Manager Samuel Alemayehu), het grootste windpark van Afrika (Carlo van Wageningen), en van Rendeavour, het bedrijf dat enorme satellietsteden bouwt in onder andere Nigeria en Kenia. Tevens zijn er inspirerende architecten zoals Reinier de Graaf (Van OMA) en de Zuid-Afrikaan Duzan Doepel (DoepelStrijkers). De Nederlandse watergezant Henk Ovink adviseert de aanwezigen hoe Afrikaanse steden ook in de toekomst de voeten droog kunnen houden.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal Africa Works! 2019 openen. Peter van Mierlo (CEO van ontwikkelingsbank FMO) en Mr. Sanjeev Gupta (Executive Director van de Africa Finance Corporation) maken deel uit van het finance panel.

Na het plenaire gedeelte kunnen de aanwezigen inhoudelijke workshops bijwonen, mee doen aan sectorspecifieke ronde tafels en deelnemen aan gepersonaliseerde matchmaking, waarbij de Nederlandse bedrijven waardevolle contacten op kunnen doen bij de aanwezige delegaties van Afrikaanse overheden en multinationals.

Africa Works! 2019 vindt voor de vierde keer plaats, en wordt georganiseerd door de Netherlands-African Business Council.
Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en NLinBusiness ondersteunen Africa Works! 2019.

Voor verdere informatie en registratie

klik hier: www.africaworks.nl