Energieopslag & Distributie 2023 (korting voor IRO leden!)

Utrecht Conferences & Exhibitions


Op 9 maart 2023 organiseert Management Producties de 8ste editie van Energieopslag & Distributie, in samenwerking met Energie Nederland, TKI Nieuw Gas en Energystorage NL.

Dit zijn de onderwerpen die uitvoerig besproken worden door de top van de sector tijdens Energieopslag & Distributie:​

Netcongestie: implementeren & versnellen

Het is vrijwel een zekerheid dat we de doelen van 2030 niet gaan halen, als we in dit tempo blijven doorwerken. Maar waar ligt dat nou aan? En hoe vinden we wel de juiste schakels om sneller resultaten te boeken en het net volledig te ontlasten?

Een veilig energiesysteem

We kijken naar de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in energieopslag. Waar staan we nu? En wat mogen we zeker niet vergeten als we kijken naar de veiligheid van ons energiesysteem?

Investeringen in energieopslag

Naast de beleggingsmogelijkheden die de energietransitie met zich meebrengt, is het belangrijk voor financiële instellingen om hun portefeuille te verduurzamen. Hoe gaat er geïnvesteerd worden door een van Nederlands grootste investeerders in energieopslag?

Systeemintegratie via opslag

Om energieopslag daadwerkelijk te laten slagen, moeten we ook kijken naar het integreren van opslag in het gehele energiesysteem. Opslag van zowel moleculen als elektronen zouden vraag en aanbod beter kunnen balanceren, wanneer directe hernieuwbare energie niet beschikbaar is. Hoe doen we dit?

Voorzieningszekerheid met duurzame energiebronnen

We kijken met de gehele keten naar de balans tussen import en diversificatie van energiebronnen om onze vraag naar energie te verzekeren. Hoe worden we echt energieonafhankelijk?

Programma:

10.15 uur: inloop workshop
10.30 uur: aanvang workshop
11.00 uur: inloop hoofdprogramma
11.30 uur: aanvang hoofdprogramma
12.30 uur: netwerklunch
15.00 uur: break en netwerken
16.45 uur: afsluiting speech
17.00 uur: netwerkborrel

Volledig programma:

Klik hier.

Korting voor IRO leden

IRO leden kunnen met de code IRO100 zich inschrijven en ontvangen exclusief een korting van €100.
Inschrijven kan hier.