IRO & NMT informatiesessie met de AIVD en International SOS: spionage en risico’s bij reizen

Den Haag Member meetings

De offshore energie- en de maritieme maakindustrie voeren wereldwijd werk uit en medewerkers zijn vaak op reis. In deze snel veranderende wereld moet je steeds meer rekening houden met de risico’s, zowel op het gebied van gezondheid en het welzijn van medewerkers als informatie-veiligheid en diefstal van bedrijfsgevoelige informatie.

Actuele risico’s bij internationaal werken, toegelicht door:

IRO lid International SOS

De gezondheid en het welzijn van medewerkers worden steeds belangrijker binnen offshore organisaties. Het is daarom essentieel voor organisaties om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen die kunnen helpen bij diverse medische vraagstukken en klachten van medewerkers die zich op afstand van een medische faciliteit bevinden.

De AIVD:
De AIVD neemt je tijdens de presentatie mee naar actuele dreigingen van statelijke actoren. En biedt hierbij inzichten in de verborgen agenda, modus operandi en voorstelbare risico’s van o.a. China. Met de bruikbare handvatten in deze sessie ben je in staat om de risico’s voor jou, je collega’s en organisatie tegen te gaan. Het gaat daarbij voornamelijk om informatie-veiligheid.

Wanneer:

Woensdagmiddag 10 april

Programma:

14.00 uur:
Inloop & registratie

14.30 – 16.30 uur:

  • Introductie Security Delta / pitch
    Introductie door gastheer The Hague Security Delta (HSD), het nationale innovatiecentrum van het Nederlandse Security Cluster. Aansluitend een pitch van één van de daar gevestigde bedrijven.
  • Presentatie International SOS
    Olivia Van Pelt-Moore zal spreken over de technologische ontwikkelingen en innovatie op het gebied van Offshore Telemedicine. Zij zal uiteenzetten hoe nieuwe communicatietechnologieën kunnen worden ingezet om offshoremedewerkers nog sneller, beter en effectiever medisch te begeleiden en ondersteunen.
  • Presentatie AIVD met Q&A: spionage en risico’s bij reizen

16.30 uur:
Afsluitende netwerkborrel

Locatie:

HSD Campus (is het nationale innovatiecentrum van het Nederlandse Security Cluster)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag

Wees erbij en ervaar een reeks aan eye-openers, waarmee jij of je collega de volgende keer beter beslagen op reis kan gaan.

Aanmelden:

Exclusief leden van IRO en NMT. Zie inschrijfformulier hieronder:

  • Register

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Google calendar Outlook/iCal