Virtuele handelsmissie Golfregio: Verenigde Arabische Emiraten en Oman

March 22 - April 8 | Online Trade missions

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de sectoren water, energie of voedsel? En wilt u zakendoen en contacten op- of uitbouwen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) of Oman? Neem dan van 22 maart t/m 1 april 2021 deel aan deze virtuele handelsmissie met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW en Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, zijn de zakelijk missieleiders.

Deze missie is volledig digitaal. U hoeft dus niet te reizen, maar kunt beide landen in één keer virtueel bezoeken.

Voor wie?

Deelname kan interessant zijn voor bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland en de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied. Het gaat om organisaties die actief zijn in de volgende sectoren:

Water

De focus van de missie ligt op:

 • watermanagement
 • drinkwatertechnologie
 • afvalwatertechnologie

Lees meer over de kansen in deze sector.

Energie

De focus van de missie ligt op:

 • hernieuwbare energie, met name zonne-energie en waterstof
 • schone energietechnologieën
 • offshore energie en de energietransitie

Lees meer over de kansen in deze sector.

Voedsel

De focus van de missie ligt op:

 • agri & food
 • tuinbouw & uitgangsmaterialen

Lees meer over de kansen in deze sector.

De missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die:

 • een beeld willen krijgen van de kansen en mogelijkheden in de VAE en Oman;
 • een netwerk in deze landen willen opbouwen of hun netwerk willen vergroten;
 • hun expertise willen delen om samen met partners in de regio een bijdrage te leveren aan de aanpak van de uitdagingen in de genoemde 2 landen.

Kansen

In de VAE en Oman zijn grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. De landen zijn erg gemotiveerd om deze uitdagingen aan te pakken. De COVID-19-crisis maakt de noodzaak voor oplossingen nog groter. Daarom hebben de 2 landen ervoor gekozen om de komende jaren miljarden te investeren in:

 • watertechnologieën
 • duurzame energie
 • voedselzekerheid

Nederlandse innovatieve diensten, producten en kennis helpen daarbij. Niet voor niets richt het Nederlandse beleid in de Golf al enkele jaren succesvol op de thema’s water, energie en voedsel, en de verbinding daartussen.

EXPO Dubai 2021

Deze virtuele handelsmissie is ook de ideale opstap voor deelname aan de EXPO Dubai 2021. Vanaf oktober 2021 neemt Nederland deel aan de EXPO Dubai: de eerste wereldtentoonstelling in de Golfregio. 6 Maanden lang presenteert ons land zich in deze dynamische regio onder het motto ‘Uniting water, energy and food’.

Deelname aan deze expo biedt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen verschillende mogelijkheden om hun netwerk met de landen in de Golfregio te versterken. Ook vergroot het hun zakelijke kansen.

Programma virtuele missie

Het programma van deze missie bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

 • een gezamenlijke startbijeenkomst
 • kick-offsessie per sector
 • webinars over interessante ontwikkelingen en projecten in de landen
 • afspraken met lokale bedrijven en kennisinstellingen (op eigen initiatief via het online b2match-platform)
 • online georganiseerde matchmaking op maat, op basis van uw bedrijfsprofiel (hiervoor geldt een meerprijs)

Overheidsfunctionarissen uit de betreffende landen sluiten aan bij enkele onderdelen van het programma.

Matchmaking

Elke deelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken inplannen via het online b2match-platform. Deelname aan deze ‘vrije matchmaking’ is bij de deelnemersprijs inbegrepen.
Aanvullend op de vrije matchmaking, kunt u tegen bijbetaling ook georganiseerde matchmaking op maat aanvragen. Hierbij maakt een professionele matchmaker voor u +/-5 gerichte matchmakingafspraken per land. Dit gebeurt op basis van uw bedrijfsprofiel en uw specifieke behoeften. Deze vorm van matchmaking wordt per organisatie aangeboden, dus niet per individuele deelnemer.

Kosten

Deelname kost € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers, deze prijs geldt ook bij 1 deelnemer). Dit is inclusief vrije matchmaking. Elke 3e en volgende deelnemer betaalt € 125.
Voor georganiseerde matchmaking op maat betaalt uw organisatie € 250 extra per land.

Deelname

Meld u aan voor deelname. Inschrijven is mogelijk tot het einde van de virtuele missie. Let op: elke deelnemer moet zich apart inschrijven.

De inschrijving voor de georganiseerde matchmaking is gesloten. Deelname inclusief vrije matchmaking is nog wel mogelijk. Hiervoor maakt u zelf afspraken via het b2match-platform.

Deelnemende bedrijven moeten binnen de genoemde structuur en thema’s van het programma vallen. Registratie betekent dus niet automatisch deelname aan deze missie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze virtuele missie? Neem dan contact op met:

Margriet Veenstra, projectleider missies
E: margriet.veenstra@rvo.nl

of:

Bregje Korteweg, projectleider missies
E: bregje.korteweg@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse postennetwerk in de Golfregio.

Nederland als internationale samenwerkingspartner

Met deze missie nodigen wij onze buitenlandse partners uit tot samenwerking in het zoeken naar oplossingen voor mondiale uitdagingen. Nederland werkt samen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen en wil een partner zijn in technologische en maatschappelijke oplossingen voor een betere wereld.