Aan de slag met blockchain? NHL Stenden laat zien hoe!

08-03-2018 Leeuwarden

Aan de slag met blockchain? NHL Stenden laat zien hoe!

Betalen met een speciale studentenmunt of de authenticiteit van diploma’s garanderen? De mogelijkheden van blockchain zijn eindeloos. Dat geldt zeker ook voor het onderwijs. Meer dan 200 studenten, docenten en onderwijsprofessionals kwamen daarom dinsdag 6 maart naar Emmen voor de masterclass ‘Blockchain in Onderwijs’. NHL Stenden Hogeschool organiseerde deze masterclass in samenwerking met Kennispoort Drenthe.

“Blockchain is een trend die steeds meer ter sprake komt, maar voor velen is nog onduidelijk wat deze techniek precies inhoudt”, vertelt Innovatieadviseur Adri Wischmann van Kennispoort Drenthe. “De masterclass dient als kick-off om de toepassingen van blockchain binnen het onderwijs te ontdekken. Opleidingen kunnen bijvoorbeeld met Blockchain aan de slag gaan door kennis hierover te delen in lessen of door prototypes te ontwerpen. Het ene vakgebied ziet misschien een praktische toepassing, maar heeft een andere opleiding nodig voor het programmeren ervan. Zo bundelen we onze kennis om binnen het onderwijs de meest recente ontwikkelingen toe te passen.”

Masterclass-reeks in Noord-Nederland
Dat de interesse voor Blockchain groot is, bleek uit de opkomst. Binnenkort wordt de masterclass ook in Engels aangeboden, aangezien aan NHL Stenden ook veel internationale studenten studeren. Daarom wordt de masterclass in de toekomst ook aangeboden op andere NHL Stenden locaties.