Interessante IRO & NMT informatiesessie: spionage en risico’s bij reizen, 10 april 2024

11-04-2024 IRO news

Interessante IRO & NMT informatiesessie: spionage en risico’s bij reizen, 10 april 2024

We kijken terug op een interessante en geslaagde informatiesessie over ‘spionage en risico’s bij reizen’.

De offshore energie- en de maritieme maakindustrie voeren wereldwijd werk uit. Medewerkers zijn vaak op reis. In deze snel veranderende wereld moet je steeds meer rekening houden met de risico’s. Aan de ene kant de fysieke risico’s voor medewerkers (gezondheid & welzijn) en aan de andere kant de digitale risico’s (informatie-veiligheid en diefstal van bedrijfsgevoelige informatie).

De sessie werd afgetrapt met een pitch door AKASEC. Een bedrijf met expertise en oplossingen om data en bedrijfsgevoelige informatie beter te beveiligen.

Daarna presenteerde International SOS haar organisatie en welke mogelijkheden zij biedt om medische assistentie op afstand te leveren. Dat kan nodig zijn als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat er geen extra assistentie of extra vervoer kan worden ingevlogen.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) nam de aanwezigen mee naar actuele digitale dreigingen van statelijke actoren, landen. De AIVD bood inzicht in de agenda, de verborgen agenda, modus operandi en voorstelbare risico’s van onder andere China. Het doel was om meer bewustzijn en aandacht te genereren voor deze dreigingen en er als organisatie beleid op te maken.

De vele vragen gaven aan dat de deelnemers zeer betrokken waren bij de onderwerpen. Het was een reeks aan eye-openers!

Presentatie International SOS:

Klik hier om de presentatie in te zien.

Fotogallerij:

Klik hier om de foto’s te zien van deze bijeenkomst.