IRO lid in de schijnwerpers: Bredenoord

14-02-2023 Member news

IRO lid in de schijnwerpers: Bredenoord

Door middel van een kort interview zetten wij graag onze zeer gewaardeerde IRO leden in de schijnwerpers. Deze keer maken we kennis met Bredenoord in een persoonlijk gesprek met Peter Rijkens, Area manager Bredenoord regio Noord West Nederland.

Waar blinken jullie in uit?

Sinds 1937 is Bredenoord dé specialist in tijdelijke en mobiele stroomoplossingen. Overal ter wereld zorgen we ervoor dat ondernemers, instellingen en overheidsorganisaties kunnen werken zoals zij dat willen. Op een schone, efficiënte en verantwoorde manier. Met onze vloot van batterijsystemen, uiteenlopende aggregaten en toebehoren, en onze ervaren engineers, servicemonteurs, chauffeurs en adviseurs staan we 24/7 voor onze klanten klaar om te zorgen dat zij direct aan de slag kunnen.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Netwerken, pilots opzetten of gewoon sparren over nieuwe technieken en ideeën met andere bedrijven is voor ons belangrijk.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

De toekomst zal steeds meer gaan bestaan uit emissievrije projecten. Geen uitstoot meer op de bouwplaats, in de infra en op evenementen. Hiervoor kijken wij bij Bredenoord verder dan de huidige beschikbare brandstoffen of zon- en windenergie, want alleen een focus op energieopslag is niet meer voldoende. Vaak werken we bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en oplossingen voor duurzame energiezekerheid samen met andere bedrijven, overheidsorganisaties en innovatiepartijen. Vandaar ook ons IRO lidmaatschap.

Hoe draagt Bredenoord bij aan de energietransitie?

Met onze R&D-afdeling werken we al jaren aan het zoveel mogelijk emissievrij maken van tijdelijke en mobiele stroom. Daarmee zorgen we dat onze klanten verzekerd zijn van stroom, ook als fossiele brandstoffen minder gewenst of beschikbaar zijn en er strenge (emissie)regels gelden. Van simpele effectieve oplossingen als een gepatenteerd roetfilter tot grotere uitdagingen als mobiele zonnepanelen. Zo was Bredenoord de eerste met een waterstofaggregaat en was de ESaver de eerste mobiele batterijoplossing voor de kleinere stroomvraag. Op dit moment zijn we volop bezig met het experimenteren en inzetten van alternatieve brandstoffen als methanol en biogas. Daarnaast hebben we een uitgebreide vloot van batterijen in verschillende vermogens (van 15 tot 600 kWh) die bij diverse klanten stand-alone of hybride ingezet worden. We investeren volop in het verduurzamen van onze vloot om ons steentje bij te dragen aan de energietransitie.