IRO lid in de schijnwerpers: Conbit

08-02-2024 Member news

IRO lid in de schijnwerpers: Conbit

Conbit is al meer dan 10 jaar lid van IRO. Graag willen we jullie aan dit bedrijf voorstellen. In een persoonlijk interview met Bart Steerneman, de Operations Director, maken wij kennis met Conbit.

Waar blinken jullie in uit?

Wij blinken uit in hijsen op zee en in onze samenwerking met klanten.

Vaak bieden wij alternatieven voor kraanschepen voor het installeren van modules op offshore platformen en substations door gebruik te maken van tijdelijke hijsoplossingen. We starten aan de tekentafel en laten het project pas los wanneer onze eigen mensen met ons equipment de nieuwe module hebben geïnstalleerd.

Onze aanpak kenmerkt zich door de “Power of Preparation” en onze transparante en prettige communicatie. Klanten waarderen vooral de vriendelijke manier waarop we samen tot de beste oplossingen komen

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

IRO geeft ons het gevoel dat we midden in de industrie staan. De relaties die we in de loop van de jaren binnen het IRO-netwerk hebben opgebouwd, hebben veel waarde toegevoegd aan ons bedrijf en onze projecten.

We juichen het onderzoek naar het samenvoegen van IRO en NMT toe. Binnen Conbit hebben we recentelijk een soortgelijke stap genomen, waarbij we diensten voor kranen zijn gaan aanbieden aan onder andere de maritieme sector. Hoewel deze sectoren verschillend zijn, hebben ze ook overlappingen. Zowel de offshore energie als de maritieme sector kunnen van elkaar profiteren.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

We zijn altijd bereid om advies te geven over de installeerbaarheid van modules. We denken graag actief mee tijdens het ontwerpproces of bij het opstellen van een hijsplan.

We willen andere Nederlandse bedrijven inspireren met een vernieuwende kijk op offshore hijsen. Conbit kan daarbij als springplank dienen om wereldwijd mooie projecten uit te voeren. Andere IRO-leden kunnen dankzij Conbit aan tafel komen bij partijen in alle uithoeken van de wereld. Door samen te werken zullen deuren opengaan die anders gesloten zouden blijven.

Hoe draagt Conbit bij aan de energietransitie?

Conbit heeft iets disruptiefs in zijn DNA. Wij kijken anders naar problemen en komen met onconventionele oplossingen. De energietransitie zal veel van de industrie vergen. We zullen allemaal zuinig moeten zijn op de resources en ervoor moeten zorgen dat iedere resource efficient wordt ingezet. Door het aanbieden van alternatieven voor hijsen op zee, kan Conbit de missing link zijn voor veel projecten. Conbit’s alternatieve methoden voor hijsoperaties op zee bieden niet alleen een oplossing die minder afhankelijk is van kapitaalintensieve middelen zoals kraanschepen, lange kades, en grote hijskranen, maar dragen ook bij aan een vermindering van de milieu-impact. Door efficiënter gebruik te maken van resources en het optimaliseren van onze operaties, minimaliseren we tevens de ecologische voetafdruk van onze projecten.