Jack Up Barge voltooit sleutelrol Duitse offshore windnetwerk-verbindingen

22-11-2018 Sliedrecht Member news

Jack Up Barge voltooit sleutelrol Duitse offshore windnetwerk-verbindingen

Het hefeinland JB-117 van Jack Up Barge heeft een contract voor kraan en accommodatie ondersteuning voor General Electric (GE) bij de DolWin3 offshore-stroomnetaansluiting voltooid. JB-117, met een lengte van 75,9 meter, werd vervolgens direct ingezet voor activiteiten op de nabijgelegen BorWin3 offshore-netaansluiting voor Petrofac. Voor beide projecten is de Europese elektriciteitstransmissie-exploitant TenneT de eindklant.

DolWin3 en BorWin3 maken deel uit van een uitgebreid cluster van offshore-netaansluitingen die offshore windparken in het zuidwesten van de Duitse Noordzee verbinden met het onshore elektriciteitsnet. Beide platforms maken gebruik van HVDC (hoogspanningsgelijkstroom) -technologie en zijn verbonden met onshore converterstations met twee kabels van 160 kilometer die Duitse huishoudens voorzien van 900 megawatt aan vermogen.

De aard van de werkzaamheden voor de JB-117 is vergelijkbaar voor beide projecten. Zoals het DolWin3-project heeft aangetoond, heeft de enorme afmeting van de kraan, met zijn 98 meter lange giek, ertoe geleid dat elk deel van het onderstation kon worden bereikt.
Het DolWin3-project was ook aanzienlijk wat accommodatie betreft; bij piekactiviteit was JB-117 de thuisbasis van 180 man offshore-personeel. Daarnaast bood Jack Up Barge logistieke ondersteuning.

Offshore-ondersteuning
Direct na de afronding van het DolWin3 project vervolgde de JB-117 zijn weg naar de BorWin3-locatie. “Dit project is waar we als offshore ondersteuningsbedrijf echt onze waarde kunnen laten zien. We kunnen ons snel aanpassen aan projectspecifieke eisen, zoals flexibele accommodatie-oplossingen. Bovendien kan JB-117 het hele jaar door ondersteuning bieden zonder te hoeven terugkeren naar de kust”, informeert Jack Up Barge Commercieel Directeur Jurgen de Prez.

Strategische partners
Voor Jack Up Barge zijn de twee projecten belangrijke stappen bij twee belangrijke klanten. “Voor BorWin3 is dit de eerste keer dat we met Petrofac werken. Iets waar we erg veel zin in hebben”, voegt de Prez toe. “Voor DolWin3 hebben we bijzonder prettig samengewerkt met GE; die wij ook ondersteunen bij toekomstige projecten waar ze zich op inschrijven.

Website: www.jackupbarge.com