Nieuw lid in de schijnwerpers: Critical Minds

10-02-2020 Member news

Nieuw lid in de schijnwerpers: Critical Minds

IRO heeft recentelijk Critical Minds als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met Floris Groeneveld, oprichter, maken wij kennis met Critical Minds.

Waar blinken jullie in uit?

“Wij zijn een zelfsturende organisatie op het gebied van projectmanagement, met voornamelijk young professionals. Wat ons onderscheidend maakt is dat wij zaken voor elkaar krijgen, daar selecteren wij onze mensen ook op. Wij kiezen bewust voor jonge mensen omdat hun potentie, door middel van training, er heel snel uit kan komen. Wij vinden het belangrijk dat mensen zichzelf zijn. Hier sturen wij op door onze Critical Minds zelf te laten ontdekken waar ze goed in zijn en hen ook te helpen bij hun ontwikkeling. Als mensen doen wat ze leuk vinden dan worden ze daar vanzelf erg goed in. Dan kun je met elkaar de wereld veroveren, of in ieder geval dromen realiseren. Wij vinden het belangrijk dat we goed zijn in de dingen die we doen, daarom hebben we veel aandacht en focus voor opleidingstrajecten en zijn wij ervan overtuigd dat onze aanpak werkt.”

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

“Het is natuurlijk een groot en mooi netwerk, waar wij graag onderdeel van zijn!”

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

“De basis voor projectmanagement is projectbeheersing. Wij kunnen een project snel inzichtelijk krijgen met behulp van onze eigen toolbox en hiermee kunnen we de doorlooptijden verkorten.
Wij geloven dat communicatie in projecten belangrijk is. Daarnaast hebben we ook LEAN methodieken tot onze beschikking en software oplossingen om op die manier processen inzichtelijk te krijgen en daar actie op te ondernemen. Alles wat met de maritieme sector te maken heeft, daar ligt ons hart, voornamelijk de scheepsbouw en offshore wind. Als Critical Minds hebben wij een andere kijk op de wereld, waarin je met elkaar projecten uitvoert en hiërarchie niet het belangrijkste is, maar waar het gaat om hoe je met elkaar de dingen doet.

Waar komen we jullie als eerste tegen?

“We zijn al bij een aantal events geweest, zoals de Nieuwjaarsreceptie. De volgende events die op de planning staan zijn de CEDA-IRO avond en de Leden Ontmoeten Leden bijeenkomst bij KenzFigee. Natuurlijk hopen we ook dat we in de toekomst leden bij ons op kantoor mogen ontvangen!”