Nieuw lid in de schijnwerpers: Titan Projects BV

18-08-2022 IRO news, Member news

Nieuw lid in de schijnwerpers: Titan Projects BV

IRO heeft recentelijk Titan Projects BV  als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met Alex Bakker, Business Unit Manager, maken wij kennis met Titan Projects BV.

Waar blinken jullie in uit?

Titan Projects loopt voorop in de procesindustrie op het gebied van apparaat- en systeembouw van de chemische, petrochemische en foodindustrie. Dat maakt dat wij oplossingen bedenken op het hoogst haalbare niveau op gebied van nieuwbouw, revisie, optimalisatie, onderhoud en ombouw van bestaande installaties.

Het voeren van een verantwoord beleid, de voortdurende ontwikkeling van de kennis binnen het bedrijf, het streven naar de allerbeste kwaliteit, de beste apparatuur, de beste medewerkers en onze transparante manier van werken maakt van Titan Projects een betrouwbare partner voor de beste technische oplossingen.

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

Wij zijn over de streep getrokken door het brede dienstenaanbod van IRO. Door dit dienstenaanbod, zoals deelname aan internationale beurzen, kan Titan zijn groeiambitie om een leidende positie te verwerven in de apparaat- en systeembouw waarmaken.

Een recent voorbeeld is dat wij dankzij IRO hebben deelgenomen aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit & Exhibition (SEOGS) in Paramaribo.

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

Ons multidisciplinaire team van no-nonsense professionals heeft een jarenlange ervaring met het ontwerpen, fabriceren en installeren van de meest uiteenlopende projecten. Wij zijn trots op onze engineers die, keer op keer, met de meest ingenieuze ontwerpen komen. Zij zoeken altijd naar de meest kostenbesparende, meest duurzame en meest onderhoudsvriendelijke oplossing. Diensten die wij onder andere verlenen zijn: Plant Design; Equipment design and fabrication; Equipment renovation and modification; Modular Process Skid design and fabrication; Turn key Projects; Maintenance Support en Stress Engineering.

Hoe draagt Titan Projects BV bij aan de energietransitie?

Het is niet van de laatste dag dat wij als burgers en bedrijven bewust worden dat we zuinig en met respect moeten omspringen met wat we nemen van onze aarde en ook hoe wij het weer teruggeven. Als Titan Projects vinden wij het enorm belangrijk dat wij hier een bijdrage aan kunnen leveren door onze technologieën ter beschikking te stellen en tezamen met onze klanten projecten te ontwikkelen om het milieueffect van deze bedrijven te minimaliseren. Onze technologieën zijn erop gericht om kostbare grondstoffen terug te winnen voor het proces en te streven naar ZERO Emissie. Technologieën die wij kunnen aanbieden en met succes hebben toegepast zijn: Gas reiniging; Olie en Gaswinning en Zero Liquid Discharge.

Met onze technologieën zijn wij er bijvoorbeeld in geslaagd om natriumsulfaat terug te winnen uit een proces voor nikkel hydroxide. Wij hebben toepassingen voor het terugwinnen van alle mogelijke zouten en sulfaten of combinaties daarvan. Onze ZLD-systemen worden altijd ontworpen voor een maximaal rendement met een lage OPEX. Dat we zoveel mogelijk restwarmte gebruiken is vanzelfsprekend.