‘Wind en de uitdagingen van de energie transitie’: hot topic tijdens inspirerend 6e HBO Offshore Network Symposium

16-11-2018 Middelburg

‘Wind en de uitdagingen van de energie transitie’: hot topic tijdens inspirerend 6e HBO Offshore Network Symposium

Het thema ‘Wind en de uitdagingen van de energie transitie’ is gekozen omdat de Offshore Wind een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de energie transitie, maar voor efficiënte opslag en distributie is nog veel innovatie nodig.

De 4de jaar studenten volgen op dit moment een minor die gerelateerd is aan offshore en de energietransitie bij de zes HBO-instellingen die zijn aangesloten bij het netwerk. 

Tijdens het ochtendprogramma gaven sprekers Rens Wilbers van TenneT, René Peters van TNO en Martine Verweij van North Sea Energy Lab hun kijk op de uitdagingen en bottlenecks binnen dit thema. Aan het eind van het ochtendprogramma werd de BSc Graduation Award voor de beste afstudeeropdracht uitgereikt door KIVI Offshore Techniek. De eerste prijs werd uitgereikt aan Sam de Bode. Hij is afgestudeerd aan de hogeschool van Rotterdam op “Conceptual Design of a Jacket Suspension System”. Hij heeft deze studie uitgevoerd bij Seaway Heavy Lifting. Een efficiënte oplossing voor de decommissioning van middelgrote Jackets.

Tijdens het middagprogramma werkten de hbo studenten in teams aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. De winnaar van de beste oplossing, was een team van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen. Zij ontvingen de HBO Offshore Award 2018.

HBO Offshore Network
Het HBO Offshore Network is een samenwerkingsverband tussen de offshore gerelateerde opleidingen van Avans Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, HZ University of Applied Sciences, NHL Stenden, Hogeschool Van Hall Larenstein, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Het was een inspirerende dag voor zowel de studenten als de andere deelnemers.
Het HBO Offshore Network en het HBO Offshore Symposium worden ondersteund door IRO. Namens Young IRO was daarom bestuurslid Jiska Bazuin aanwezig op de informatiemarkt om de Netherlands Suppliers Catalogue uit te reiken aan de studenten die nog een afstudeeropdracht of stageplaats zoeken.